Gramex ry

Gramex-korvauksia kertyi ennätysmäärä 24,4 miljoonaa euroa

Jaa

Gramexin vuosikatsauksen mukaan Gramex-korvauksia kertyi 24,4 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Vuonna 2016 Gramex-korvauksia kertyi 24,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Äänitemusiikin julkisen esittämisen esitys- ja tallennuskorvauksia kertyi 9,7 miljoonaa euroa, medialisensointi-korvauksia 11,2 miljoonaa euroa, yksityisen kopioinnin hyvitystä 3,1 miljoonaa euroa ja ulkomaisia korvauksia 0,4 miljoonaa euroa.

Muunmuassa nämä tiedot ilmenevät Gramexin tänään julkistamasta vuoden 2016 vuosikatsauksesta.

Vuoden 2016 korvauskertymässä on mukana noin 2,1 miljoonaa taannehtivasti tullutta yksityisen kopioinnin hyvitystä ja uutta verkkotallennuskorvausta vuodelta 2015. 

Vuonna 2015 korvauksia kertyi 20,3 miljoonaa euroa. Tähän sisältyi vastaavalla tavalla noin 0,7 miljoonaa euroa sitä edeltävältä vuodelta taannehtivasti tullutta hyvitysmaksua.

Gramex on muusikkoja ja äänitemusiikkituottajia edustava tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää lupia ja kerää korvauksia äänitemusiikin ja musiikkivideoiden käyttöön. Vuoden 2016 lopussa Gramexilla oli hoidossaan noin 63 000 oikeudenhaltija-asiakkuutta sekä 31 000 musiikin käyttäjäasiakasta.

Gramex-korvaukset tilitetään korvauksensaajille valtaosin keräämistä seuraavana vuonna, yksilöllisesti musiikin käyttömäärien mukaisesti.

Lisätietoja:

Gramexin vuosikatsaus 2016 postitettiin toimituksille torstaina. Se  on liitteenä ja linkin kautta luettavissa ohessa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäjohtaja Lauri Kaira

Puhelin: 0400 503 554
Sähköposti: lauri.kaira@gramex.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gramex ry
Gramex ry
Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 HELSINKI

(09) 4282 7488http://www.gramex.fi

Muusikkojen ja musiikkituottajien tekijänoikeusjärjestö.Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on yli 47 000 taiteilija- ja yli 15 000 tuottaja-asiakkuutta sekä noin 31 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, Gramex tahtoo tehdä musiikin käytön helpoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex ry

Gramexin viestintäjohtaja Lauri Kairasta Suomen elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtaja4.1.2017 15:59Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimennyt Gramexin viestintäjohtaja, OTK Lauri Kairan Suomen elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtajaksi. Kaira seuraa tehtävässä kuusivuotisen kautensa päättänyttä Georg Dolivoa. Kaira on tekijänoikeusjärjestö Gramex ry:n viestintäjohtaja ja koulutukseltaan lakimies. Lisäksi hän on yhteistyöprojektin perustamisesta lähtien vastannut Luovan työn tekijät ja yrittäjät Lyhty -projektin edunvalvonnasta. Elokuvasäätiön hallituksen tehtävänä on mm. päättää säätiön strategiasta ja toimintaperiaatteista sekä valvoa säätiön hallintoa. Opetus- ja kulttuuriministeriö nimittää säätiön hallituksen jäsenet kolme kalenterivuotta kestäväksi kaudeksi. Jäsenet voidaan nimetä korkeintaan kahdeksi perättäiseksi toimikaudeksi. Kaira nimettiin säätiön hallituksen jäseneksi vuosi sitten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme