Vaasan kaupunki - Vasa stad

Grattis på födelsedagen Vasa – vilken liten dröm i din omgivning skulle behöva förverkligas?

Dela

Vasa stad har reserverat 5000 € för förverkligande av invånarnas idéer via ett försök med deltagande budgetering. Genom försöket vill vi inkludera invånarna i utvecklandet av den egna omgivningen – ni är de bästa experterna på vad som skulle förbättra just er närmiljö!

Nu förverkligar vi drömmar för att hedra Vasas födelsedag

Ansökningar kan skickas in fram till 29.9 och de vinnande projekten offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10. Pengarna för deltagande budgetering har reserverats för detta år, så förverkligandet av drömmen ska ha slutförts före utgången av 2020.

En ansökan kan skickas in av en privatperson, ett kompisgäng, invånare på samma gata eller föreningar. Idéerna skickas in med en webblankett, där man ska berätta om idén och var den ska förverkligas samt i stora drag framställa kostnaderna för förverkligandet. Därtill får den sökande svara på frågan hur förslaget skulle förbättra Vasabornas liv eller göra dem lyckliga. Förslagets kostnadskalkyl kan vara allt mellan 1 och 5000 €.

De inkomna förslagen behandlas i styrgruppen för programmet för deltagande som väljer ett eller flera av dem för genomförande. Vinnarna offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10, och förverkligandet av idén följs på Vasa stads kanaler i sociala medier.

Tips kring idén:

  • Uppskatta kostnaderna för t.ex. materialanskaffningar, hyra för anordningar.
  • Behöver någon del av genomförandet talkoarbete eller kan stadsborna delta i genomförandet eller ska arbetet köpas av yrkesmänniskor.
  • Det går att samarbeta med stadens sektorer, varvid kostnaderna för utrustningen går via enheterna, och även handledning och rimliga personalarbetstimmar för genomförandet fås av staden utan kostnader.

På Vasas födelsedag 2.10, kan vi tillsammans fira att vi är Vasabor, och nu eller aldrig hittar du lyckan nära här i vår härliga stad. Staden ordnar på festdagen aktiviteter i mindre skala, olika erbjudanden finns vid servicepunkterna och i stadens kommunikationskanaler  lyfts Vasa-andan starkt fram.

Kontakter

Suvi Aho
Områdesservicechef
suvi.aho@vaasa.fi
+358 50 326 8877

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum