Vaasan kaupunki - Vasa stad

Grönområdesenheten värnar om naturens mångfald  

Dela

Miljöministeriet har beviljat Vasa stad specialunderstöd för naturvårdsarbeten för att stärka den biologiska mångfalden på strand- och ängsområden i Vasa.

Med hjälp av understödet kan åtgärder för att främja strandnaturens mångfald och diversitet på sträckan mellan Gustavsborg-Sunnanvik vidtas. Strandområdets grönområdesrutter utgör en exceptionellt fin och värdefull naturhelhet som är en viktig livsmiljö för utrotningshotade arter. Den har skyddats som en riksomfattande sett värdefull, byggd kulturmiljö. Stranden är den populäraste fritidsrutten i närheten av Vasas centrum. 

Understöd erhölls även för att anlägga och restaurera ängsområden. De planerade objekten är det pilbevuxna området vid Rågmossvägen, odlingsspalternas randområden i Gamla Vasa, Sunnanvik och Hemstrand samt den historiska äppelträdsparken i Gerby.  

Naturens utarmning och att den biologiska mångfalden i naturen försvinner är ett globalt hot. Med Miljöministeriets Kommun-Helmi specialunderstöd finansieras i sommar naturvårdsprojekt i 16 kommuner. I projekten arbetar man för att stärka den biologiska mångfalden i naturen. I miljöministeriets meddelande anses lokala åtgärder vara viktiga för att förebygga utarmningen av den biologiska mångfalden i naturen. Miljöministeriet uppger att de litar på kommunernas förmåga att lösa kriser i naturen och vill för sin del förstärka det här arbetet. 

Kontakter

grönområdeshortonom Leila Roininen, tfn 0400 959 179 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum