Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Grundskolorna Hiidenkiven peruskoulu och Ressun peruskoulu inrättar en två dagar lång pop up-skola i Ode i slutet av augusti

Dela

Välkommen den 29-30 augusti kl. 10.00-14.00 för att bekanta dig med en pop up-skola i centrumbiblioteket Ode i Helsingfors. På evenemanget, som är öppet för alla, är det möjligt att bekanta sig med bland annat hur det fenomenbaserade lärandet sker i praktiken i grundskolorna.

En del av de verkliga experterna på de finska grundskolorna Hiidenkiven peruskoulu och Ressun peruskoulu, dvs. lärarna och 50 elever, förevisar vad en period med fenomenbaserat lärande går ut på i praktiken i deras skolor på torsdagen och fredagen denna vecka i ett utrymme som ligger på andra våningen i Ode och som kallas för Kuben. Ett av de teman som kommer att behandlas är civilisationens uppkomst. Det är möjligt att följa med undervisningen på ort och ställe samt att ställa frågor till lärarna och eleverna på finska eller engelska. Samtidigt kan man till exempel utvidga sitt kunnande i en autentisk inlärningssituation tillsammans med elever som går i årskurserna 5, 6 och 9.

Pop up-skolan är en autentisk inlärningssituation, i vilken eleven är den som är aktiv och forskar. Läraren handleder eleven i läroprocessen och i att hitta information.

Centrumbiblioteket Ode, Tölöviksgatan 4

Nyckelord

Kontakter

Mer information
Jesse Jarva, utvecklingslärare i fenomenbaserat lärande, jesse.jarva@edu.hel.fi
Hanna Björkman, chef för internationella ärenden, hanna.bjorkman@hel.fi

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Följ Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Leikkipuistojen kesätoiminta20.5.2020 17:15:00 EESTTiedote

Tulevana kesänä 1.-3.-luokkalaisille helsinkiläisille koululaisille järjestetään kesäleiritoimintaa auki olevissa leikkipuistoissa arkipäivisin klo 9-16. Kesäleiritoimintaa ja kesäruokailua järjestävät leikkipuistot julkaistaan leikkipuistojen kesäsivustolla (hel.fi/leikkipuistojen-kesa) viikon 22 alussa. Toiminta on maksutonta ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen leikkipuistojen kesäsivustolla. Ilmoittautuminen päiväleireille aukeaa keskiviikkona 27.5. klo 8.00. Leiriläisille tarjotaan myös edellisten vuosien tapaan kesälounas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum