Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gymnasieundervisningen fortsätter huvudsakligen som närundervisning: abiturienterna studerar på distans före studentskrivningarna

Dela

I gymnasierna i Vasa fortsätter undervisningen som normal närundervisning under den pågående höstterminen. Ett undantag är abiturienterna som studerar på distans i två veckor före höstens studentskrivningar och under dem.

I Vaasan lyseon lukio och Vasa gymnasium fortsätter undervisningen huvudsakligen som närundervisning. Ett undantag är abiturienterna som övergår till distansundervisning 31.8. Distansundervisningen fortsätter fram till 25.9.

– Avsikten med arrangemanget är att trygga studentskrivningarna. Det är få som önskar övergå till distansundervisning, men vi försöker genom övergången trygga lyckade studentskrivningar. I fråga om pandemin gäller det att komma ihåg att inte bara insjuknande utan också exponering leder till karantän, säger Jaakko Perttu, rektor för Vaasan lyseon lukio, och Anne Levonen, rektor för Vasa gymnasium.

För abiturienterna i distansundervisning ordnas skolmåltiderna i form av lunchpaket som delas ut två gånger i veckan på olika håll i staden.

Båda gymnasierna har förberett sig inför epidemin bland annat genom att se till en god hand- och hosthygien och hålla fysiskt avstånd i mån av möjlighet. En del av de större grupperna har, i den mån lokalerna tillåter, delats in i mindre grupper som äter vid olika tidpunkter. Om man är sjuk, får man inte komma till skolan.

Festen för vårens studenter ställs in

Båda gymnasierna hade planerat en gemensam fest för vårens studenter mot slutet av augusti, men nu har man beslutat att ställa in firandet på grund av coronavirussituationen.

– Vasa stads beredskapsledningsgrupp har som en av åtgärderna mot coronaepidemin dragit en riktlinje om att något gemensamt studentfirande inte ska ordnas. Även om det är många som har väntat på festen litar vi på att alla förstår hur allvarlig situationen är, säger rektorerna Levonen och Perttu.

De som tog studenten från lyseon lukio i våras har ännu möjlighet att samlas för ett gemensamt firande i samband med höstens studentdimission 4.12.

Kontakter

rektor för Vaasan lyseon lukio Jaakko Perttu, tfn 040 513 9517, jaakko.perttu@vaasa.fi
rektor för Vasa gymnasium Anne Levonen, tfn 040 566 6301, anne.levonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum