Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

H2C on sujuva kaista koodausopintoihin

Jaa

Highway to Code vie VAMKin opetuksen kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa.

Miltä kuulostaisi tiivis kurssi koodaamisen saloihin, ja lopuksi opiskeluoikeus ammattikorkeakouluun?

Jos se kuulostaa mielestäsi hyvältä, H2C eli Highway to Code saattaa sopia juuri sinulle. H2C on ammattikorkeakoulujen tarjoama 6–8 kuukautta kestävä kurssi, jolla opiskellaan käytännönläheisesti ohjelmoinnin perusteita tavoitteena työllistyä alalle nopeasti.

Kurssin suoritettuaan saa pääsyn ammattikorkeakoulun tietotekniikkalinjalle. Se sopii myös täydennyskoulutukseksi jo tietotekniikan alalla työskenteleville.

– Kurssin jälkeen opiskelija hallitsee ohjelmoinnin perusteet ja ymmärtää esimerkiksi tekoälyn toimintaperiaatteita. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Kenneth Norrgård.

Uutta osaamista kuntiin

Kantavana ajatuksena H2C:ssä on, että koulutus viedään kuntiin. VAMKin yliopettaja Timo Kankaanpään mukaan vuosi sitten alkaneen ensimmäisen kurssin aikana syntyi hyvä yhteys muun muassa Lapualle, Kurikkaan ja Kauhajoelle.

– On ollut hienoa huomata, miten innostuneita nuoret ovat olleet tästä koulutusmahdollisuudesta. Nuorethan ne perustavat IT-yrityksiä ja muuttavat maata, Kankaanpää tuumaa.

Koulutushankkeessa on mukana yhteensä kuusi suomalaista ammattikorkeakoulua Vaasasta, Kokkolasta, Oulusta, Kajaanista, Jyväskylästä ja Turusta.

Kukin korkeakoulu tarjoaa hieman erilaisen puolivuotisen kurssin, jolla opiskelu tapahtuu pääasiassa etänä. Opintojen mukana ei siis tarvitse muuttaa toiseen kaupunkiin.

Ensimmäinen vuosi takana

Vaasan ammattikorkeakoulu on räätälöinyt yhdessä alueen kaupunkien kanssa ohjelmointikoulutuksen, jolla pyritään saamaan osaavia tekijöitä alueen yritysten tarpeisiin ja kehittämään myös uutta liiketoimintaa.

Ammattikorkeakoulun ja kaupunkien edustajat kokoontuivat tällä viikolla videoyhteydellä vetämään yhteen vuosi sitten alkaneen yhteistyön tuloksia ja suunnittelemaan tulevaa.

Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen kertoi olevansa todella tyytyväinen hankkeeseen ja mietti nyt kehityksen paikkoja.

– Yrittäjät pitäisi saada vielä entistä paremmin tietoisiksi tästä mahdollisuudesta. Voisimme ehkä järjestää Suupohjassa elinkeinotoimen kanssa foorumin, jossa tätä markkinoitaisiin, Leinonen ideoi.

VAMKin H2C on 40 opintopisteen kurssi, joka veti viime vuonna yhteensä 42 opiskelijaa. Tänä syksynä heitä on aloittanut 44. Tarkoitus on löytää myös lisää työssäoppimispaikkoja alueen yrityksistä.

Lisätietoja: Yliopettaja Timo Kankaanpää, timo.kankaanpaa@vamk.fi, puh. 040 767 7080.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yliopettaja Timo Kankaanpää, timo.kankaanpaa@vamk.fi, puh. 040 767 7080.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme