Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ottaa tekoälyn käyttöön tulevaisuuden koulutustarpeiden paikantamisessa

Jaa

Vuoden 2021 syksyllä järjestettävässä Dubain maailmannäyttelyssä esitellään tulevaisuuden koulutustarvetta hologrammien avulla. Suurten datamäärien analyysi tekoälyllä luo ratkaisun työvoiman kohtaanto-ongelmaan.

LAB8:n The Box -teknologian kehittäjä lehtori Pasi Tuominen on ollut alusta asti suunnittelemassa Suomen paviljonkia Business Finlandin näyttelytiimin kanssa. Paviljonkiin rakennetaan hologramminäytöt, jotka esittelevät Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja suomalaisen teknologiayritys Headain yhteistyön tuloksia.

Projektissa tarkastellaan Haaga-Helian opetussuunnitelmien ja viiden kansainvälisen suurkaupungin työmarkkinoiden tarpeiden kohtaamista. Dubain maailmannäyttelyssä esiteltävässä prototyypissä Headain kehittämä tekoäly etsii työpaikkailmoituksia Nairobista, Dubaista, Singaporesta, Austinista sekä Helsingistä, ja yhdistää ilmoituksissa haettavia taitoja Haaga-Helian opetussuunnitelmissa mainittaviin taitoihin. Pasi Tuominen ja Headain liiketoiminnan kehityspäällikkö Anu Passi-Rauste esittelivät projektia huhtikuussa 2021 järjestetyssä Finland at Expo 2020 Dubai: Education Forum -webinaarissa koulutusalan asiantuntijoille ympäri maailmaa.

Tuominen kertoi tapahtumassa tekoälyn mullistavan koulutusalaa tulevaisuudessa. Data-analyysi tarjoaa koulutuksen tarjoajille mahdollisuuksia ennakoida opiskelijoiden ja työmarkkinoiden tarpeita ja tehdä muutoksia etukäteen myöhäisen reagoinnin sijaan. Passi-Rauste painotti keskustelun aikana ihmisen merkitystä prosessissa. Oikeiden kysymysten kysyminen ja päätöksenteko tulosten perusteella tulee jatkossakin olemaan asiantuntevien ihmisten vastuulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaajan tutkintonimike ei kerro tarpeeksi asiantuntijuudesta4.5.2021 11:54:07 EEST | Blogi

Liikunta-alalla on jo pitkään kipuiltu ongelmallisten tutkintonimikkeiden kanssa. Liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut on asiantuntija, jolla on valmiudet toimia vastuullisissa tehtävissä liikunnan, hyvinvoinnin ja urheilun toimialoilla. Tällä hetkellä liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike kuitenkin pelkistää koulutuksen tavoitteita ja sisältöjä mielikuvissa liian suppeiksi jättäen asiantuntija- ja kehittämisosaamisen näkymättömiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme