Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia tarjoaa opiskelijoilleen keskusteluapua chatin välityksellä

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu pilotoi MindChat-palvelua, jossa opiskelijat voivat keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti psykologin kanssa chatin välityksellä. Chatissä opiskelijan kysymyksiin vastaa aina psykologi, jolla on erityinen koulutus lyhytterapeuttiseen työskentelyyn.

Valtakunnallisen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan noin kolmasosalla opiskelijoista on psyykkisiä vaikeuksia ja runsasta stressiä. Mielenterveyspalveluita käyttävien opiskelijoiden osuus on kuitenkin huomattavasti pienempi. MindChat-palvelu pyrkii tavoittamaan opiskelijoita, jotka muuten eivät hae tukea. Ajoissa saatu tuki lieviin mielenterveyden haasteisiin voi estää oireiden pahenemisen ja myöhemmän tuen tarpeen.

MindChat on matalan kynnyksen palvelu opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijat voivat keskustella chatissä nimettömästi psykologin kanssa mieltään painavista asioista kuten stressistä, ahdistuksesta, kriisitilanteista, ihmissuhteiden ongelmista tai opiskeluun liittyvistä huolista.

MindChat-palvelua voi käyttää mistä vain, ajanvarausta ei tarvita ja palvelu on nimetön. MindChatissä opiskelijoiden kanssa keskustelee lyhytterapioihin perehtynyt psykologi. MindChat-palvelun tuottaa Shortum Oy.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maiju Romo, opintopsykologi, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puh +358 2944 71059, maiju.romo@haaga-helia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kansallinen yhteinen ruokamatkailustrategia on päivitetty - Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen4.9.2020 09:32:39 EESTTiedote

Ruokamatkailusta on tullut tärkeä osa matkailuelämystä. Jokainen matkailija syö ja ruokailu koetaan usein mieleenpainuvimpana asiana matkalla. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028 on vuoden 2015-2020 strategian ensimmäinen päivitys. Strategian toimenpidekokonaisuuksia ovat vastuullinen liiketoiminta, tuotekehitys, strategiset kumppanuudet sekä myynti, markkinointi ja viestintä. Kaikille näille kokonaisuuksille on määritelty toimenpiteet ja mahdolliset vastuutahot. Ruokamatkailustrategian jalkautusta tehdään alueellisissa työpajoissa ympäri Suomea. Näihin työpajoihin kutsutaan ruoka- ja matkailuyrittäjiä sekä -toimijoita.

Palkaton työharjoittelu heikentää opiskelijoiden taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia1.7.2020 14:25:55 EESTTiedote

Palkattomat työharjoittelut pakottavat restonomiopiskelijoita monesti työskentelemään palkallisessa työssä työharjoittelun ohella tai elämään säästöjen, opintolainan tai läheisten tuen varassa. Lisäksi kahden työn yhdistäminen vähentää opiskelijan resursseja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Tämä kävi ilmi Haaga-Helian matkailualan opiskelijoiden tekemässä kyselytutkimuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme