Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian organisaatio uudistuu vuoden 2021 alusta lähtien

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun organisaatio uudistuu 1.1.2021 alkaen. Neljän koulutusyksikön sijasta Haaga-Helian toimintaa jäsentyy jatkossa kuuden tutkintokokonaisuuden ja niitä tukevien osaamis- ja tutkimusalueiden kautta, joissa yhdistyvät niin opetus- kuin TKI- ja kaupallinen toiminta. Organisaatiouudistus ei aiheuta henkilöstövähennyksiä, eikä sillä ole välitöntä vaikutusta opiskelijoiden arkeen.

Haaga-Helia on uudistanut strategiaansa vuosiksi 2021-2025 vastaamaan kehittyvän toimintaympäristön vaatimuksiin. Strategian toteutuksen myötä toimintamallit muuttuvat, samoin toimintaa tukeva organisaatio. Ensi vuoden alusta alkaen koulutusvastuut ja TKI-toiminta kootaan useiden osaamis- ja tutkimusalueiden ympärille. Uudistumalla tarjoamme opiskelijoillemme työelämän tarpeita vastaavan osaamisen ja entistä paremmat mahdollisuudet menestyä työelämässä.

- Haaga-Helian organisaatiouudistus on edennyt yhteistyössä ja hyvässä hengessä. Tavoittelemme kokonaisvaltaisempaa toimintakulttuuria, jonka ytimessä ovat tutkinnot. Me kaikki liitymme niihin omien rooliemme kautta. Organisaatiouudistuksen kautta olemme jälleen hiukan valmiimpia vastaamaan yhä monimuotoisemman toimintaympäristön haasteisiin, toteaa Haaga-Helian rehtori ja toimitusjohtaja Teemu Kokko.

Opiskelija ja opiskelukokemus uudistuksen keskiössä

Uudistuksen päätavoitteena on joustavoittaa opiskelijoiden opiskelua sekä luoda Haaga-Helian tarjoamille korkeakoulututkinnoille ja jatkuvan oppimisen ratkaisuille dynaaminen oppimisen ympäristö. Käytännössä tämä merkitsee mm. opiskelijan henkilökohtaisia oppimispolkuja ja sujuvia jatko- ja täydennysopintoja esimerkiksi työelämässä oleville henkilöille.

Haaga-Helian rehtorina ja toimitusjohtajana toimii Teemu Kokko. Opetuksesta ja ohjauksesta vastaa vararehtori Minna Hiillos ja kaupallinen toiminta sekä kansainvälisyysasiat ovat vararehtori Jouni Ahosen vastuulla. Uutena vararehtorina Haaga-Heliassa aloittaa vuoden vaihteessa Salla Huttunen, jonka vastuulle kuuluvat TKI-toiminta, osaaminen ja digitalisaatio. Tutkimus- ja tietopalveluista vastaa tutkimuspalvelujohtaja Satu Koivisto.

Lehtorit ja opettajat kiinnittyvät jatkossa pääsääntöisesti osaamisalueisiin henkilön substanssiosaamisen perustella. Osaamisalueiden esimiehinä toimii osaamisaluejohtajia. Tutkinnoista vastaavat tutkintojohtajat ja tutkimusalueista tutkimusaluejohtajat. Tutkimusalueisiin kiinnittyy myös yliopettajia ja tutkijoita.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu ottaa opettajankoulutuksen lisäksi aiempaa selkeämmin roolia Haaga-Helian opetushenkilöstön pedagogisen osaamisen kehittämisestä sekä korkeakoulupedagogiikkaan liittyvistä toimista.

- Opiskelija ja opiskelijakokemus sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan painoarvon kasvattaminen ovat tekemisemme keskiössä, toteaa Teemu Kokko.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia selvitti: Mara-alan ammattilaiset ja opiskelijat käyttävät somea useita kertoja päivässä20.1.2021 10:55:35 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tutkinut sosiaalisen median käyttöä matkailu- ja ravitsemusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa liittyen toimialan yritysten some-sisältöihin. Tutkimuskysely tehtiin 2.- 8.12.2020 välisenä aikana ja siihen vastasi 92 hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa ja asiantuntijaa. Kysely toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä. Edellisen kerran vastaava kysely toteutettiin keväällä 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme