Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian vuosi 2020: Uuden strategiakauden kynnyksellä

Jaa

Toimintavuosi oli kuluneen strategiakauden viimeinen, ja Haaga-Heliassa otettiin jälleen isoja askeleita kohti tulevaisuutta. Koronaepidemia näkyi vuonna 2020 kaikessa toiminnassa. Osittain poikkeustilanteen seurauksena vuosi oli taloudellisesti budjetoitua parempi.

Haaga-Heliassa opiskeli vuonna 2020 reilu 11 000 tutkinto-opiskelijaa. AMK-tutkintoja suoritettiin 1 748 ja Master-tutkintoja 314. Molemmissa oli hienoista nousua edellisvuoteen verrattuna. Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta valmistui 303 opiskelijaa. Julkaisuja tuotettiin 810, mikä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Osakeyhtiön hallitus hyväksyi toimintaa ohjaavan uuden strategian 2021–2025 heti alkuvuodesta. Uudessa strategiassa kansainvälisyys nousi visiotasolle, ja Haaga-Helian profiilissa korostuvat palvelut erityisesti liiketoiminnan näkökulmasta. Uudistetun strategian ja vuonna 2019 aloitetun koulutusuudistuksen pohjalta valmisteltiin myös organisaatiomuutosta vuodelle 2021.

Koronaepidemia pakotti maaliskuussa Haaga-Helian siirtymään liki yhdessä yössä hybridimalliin, jota toteutettiin koko loppuvuosi. Suunniteltu opetus pysyttiin kuitenkin tarjoamaan ja palvelut varmistamaan lähes täysimääräisesti

 Tästä suuri kiitos osaavalle ja sitoutuneelle henkilöstöllemme. Vuosi oli monelle digitaalinen hyppy, ja se myös synnytti monia uusia arjen sankareita. Opiskelijoiden opinnot etenivät, ja valmistumistavoitteista kyettiin pitämään kiinni, vaikka 10–15 prosentille opiskelijoistamme korona aiheutti myös haasteita opinnoissa, esimerkiksi työharjoittelumahdollisuuksissa, toteaa rehtori Teemu Kokko.

Koko toimintavuoden keskeisenä teemana oli akateemisten tulosten parantaminen, millä voitiin vaikuttaa tulevien vuosien rahoituspohjiin. TKI-toiminnassa otettiin isoja askeleita eteenpäin. Uusia avauksia olivat tekoälyä hyödyntävät hankkeet, jotka pohjautuvat Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian 3AMK-yhteistyönä tehtyyn kehitystyöhön.

Taloudellisesti vuosi oli budjetoitua parempi, mikä ainakin osittain johtui nk. koronasäästöistä. Haaga-Helia kantoi yhteiskunnallista ja ympäristövastuuta tekemällä ilmastositoumuksen ja lupauksella olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Toiminnassa otettiin myös huomioon koronan yhteiskunnalliset vaikutukset.

Haaga-Helian yhtiökokous hyväksyi vuoden 2020 tilinpäätöksen 28.4.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Olemme kansainvälinen ja rohkea työelämän uudistaja. Tähtäämme opiskelijoidemme laadulliseen työllistymiseen ja haluamme pitää ovet auki työelämään. Profiilimme koostuu neljästä elementistä: palveluliiketoiminnasta, myynnistä, yrittäjyydestä ja korkeakoulupedagogiikasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaajan tutkintonimike ei kerro tarpeeksi asiantuntijuudesta4.5.2021 11:54:07 EEST | Blogi

Liikunta-alalla on jo pitkään kipuiltu ongelmallisten tutkintonimikkeiden kanssa. Liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut on asiantuntija, jolla on valmiudet toimia vastuullisissa tehtävissä liikunnan, hyvinvoinnin ja urheilun toimialoilla. Tällä hetkellä liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike kuitenkin pelkistää koulutuksen tavoitteita ja sisältöjä mielikuvissa liian suppeiksi jättäen asiantuntija- ja kehittämisosaamisen näkymättömiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme