HSL Helsingin seudun liikenne

Haagan linjastoluonnosta voi kommentoida 3.11. asti

Jaa

HSL on laatinut Haagan linjastosuunnitelmasta luonnoksen, jota voi kommentoida sunnuntaihin 3.11. asti.

Luonnokseen voi tutustua blogissa. HSL toivoo, että myös mielipiteet suunnitelmasta kerrotaan ensisijaisesti juuri blogissa. Suunnitelmaa voi kommentoida myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta.

Suunnitelmaa kommentoidakseen ei tarvitse olla Haagan asukas. Myös sellaisten, jotka muuten liikkuvat alueella säännöllisesti, kannattaa kertoa mielipiteensä.

Kun kommentointiaika on päättynyt, HSL:n suunnittelijat käyvät palautteen läpi ja viimeistelevät suunnitelman vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on se, että uusi linjasto tulisi käyttöön elokuussa 2021.

Runkolinjan on tarkoitus korvata nykyisiä linjoja

Luonnos koskee Haagan ja Kannelmäen bussilinjoja 33, 37, 40, 41, 42, 43, 52 ja 431. Keskeisin muutosehdotus nykyiseen linjastoon on se, että linjat 40, 41 ja 43 korvattaisiin yhdellä runkolinjalla, jonka on tarkoitus liikennöidä tiheästi keskustasta Etelä- ja Pohjois-Haagan kautta Kannelmäkeen.  

Kun HSL laati luonnosta, se käytti apunaan muun muassa Haagan liikkumiskyselyä ja blogiin tulleita kommentteja sekä aiempia asiakaspalautteita.

Suunnitelman tavoitteena on selkeä linjasto, joka tarjoaa entistä parempia liityntäyhteyksiä ja jota matkustajien on helppo käyttää.

Asukastilaisuus suunnitelmasta Pohjois-Haagassa 24.10.

HSL järjestää linjastosuunnitelmasta asukastilaisuuden torstaina 24.10. kello 18–19:30 Valkean talon auditoriossa. Osoite on Ilkantie 4, Helsinki

Tilaisuus alkaa HSL:n esityksellä. Sen jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Miska Peura, HSL, puh. 09 4766 4363
Joukkoliikennesuunnittelija Harri Vuorinen, HSL, puh. 09 4766 4242

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.7.20202.7.2020 13:23:28 EESTTiedote

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 51b/2020 ratkaisu Nobina Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailun, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen kulkevaa linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa huomattavan osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Liikennöitsijöille maksettava lisäkorvaus bussikaluston tehokkaammasta sisäpuhdistuksesta koronatartuntojen ehkäisemiseksi Hallitus päätti korvata bussiliikennöitsijöille kaluston lisäsiivouksesta ja desinfioinnista kalustotyypistä riippuen 50 tai 100 euroa/bussi/kk ajanjaksolla 16.3.–30.9.2020. Lisäksi hallitus valtuutti HSL:n toimitusjohtajan jatkamaan lisäkorvauksen maksua harkinnan perusteella 31.12.2020 saakka. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Toimivallan siirto toimitusjohtajalle koronavirustilanteessa mahdollisesti tapahtuv

Kohti turvallisempia matkoja – näitä asioita asiakkaamme toivovat joukkoliikenteeseen26.6.2020 10:00:00 EESTTiedote

Kysyimme asiakkailtamme kesäkuussa, miten he suhtautuvat joukkoliikenteeseen nykyisessä koronatilanteessa ja mitkä toimet parantaisivat turvallisuuden tunnetta. Positiivisimmin joukkoliikenteen käyttöön vaikuttaisivat kyselyn perusteella tarkempi tieto liikennevälineiden ruuhkautumisesta, tehostettu siivous ja näkyvät ohjeet matkustajien käyttäytymiseen. Valtaosa kyselyyn vastanneista aikoo käyttää joukkoliikennettä lähiviikkojen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme