Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Haagan peruskoulun lisätilojen perusparannustyö etenee 2-vaiheeseen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 24. toukokuuta Haagan peruskoulun lisätilojen perusparannustyön 2-vaiheen päivitetyn hankesuunnitelman. Lisäksi kaupunginhallitus päätti palauttaa uudelleen valmisteluun linjauksen nuorisoneuvoston edustajien läsnäolo- ja puheoikeudesta valtuuston kokouksissa.

Haagan peruskoulu tarvitsee lisätiloja syyslukukauden 2021 alkuun mennessä. Nykyinen koulurakennus osoitteessa Isonnevantie 16 on liian ahdas sen nykyiselle oppilasmäärälle. Oppilasmäärän on myös arvioitu kasvavan tulevaisuudessa.

Haagan peruskoulun lisätilat sijoitetaan kaupungin omistamaan, osoitteessa Vanha Viertotie 23 sijaitsevaan koulukiinteistöön, joka on vapautunut Metropolia ammattikorkeakoulun käytöstä. Perusparannuksen 1-vaiheessa tehtiin täydellinen peruskorjaus muun muassa koulurakennuksen keittiöön ja ruokasaliin sekä rakennettiin uusia luokkatiloja.

Perusparannuksen 2-vaiheessa rakennettaan vielä puuttuvat aineopetusluokat sekä koulun toiminnan mahdollistavat WC-tilat oppilaiden käyttöön.

2-vaiheen perusparannustöiden toteuttaminen mahdollistaa luokka-asteiden 5–6 siirtymisen täyspainoisesti Vanha Viertotien koulurakennukseen syyslukukauden 2021 alusta. Luokka-asteet 1–4 jäävät Isonnevantie 16 koulurakennukseen.

Perusparannushankkeen vaiheiden 1 ja 2 kokonaiskustannukset ovat yhteensä 7 150 000 euroa.

Kaupunginhallitus palautti uudelleen valmisteltavaksi linjauksen nuorisoneuvoston edustajien läsnäolo- ja puheoikeudesta valtuustossa

Kaupunginhallitus päätti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi linjauksen nuorisoneuvoston edustajien läsnäolo- ja puheoikeudesta kaupunginvaltuustossa. Palautusehdotuksen mukaisesti nuorisoneuvoston valtuustotyöskentelyyn tulee kehittää malli, jossa valtuuston puheenjohtaja myöntää nuorisoneuvoston edustajille mahdollisuuden esittää nuorisoneuvoston kanta heidän etukäteen toivomiinsa päätösasioihin.

Muutoksia kaupunginhallituksen kokousaikoihin kesällä 2021

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokoontua heinä- ja elokuussa aiemmin päätettyjen ajankohtien lisäksi myös 26.7., 2.8. sekä 9.8.

Uusista kokouksista 26.7. ja 2.8. koskevat nykyistä eli vuonna 2019 valittua kaupunginhallitusta. 9.8. kokous on uuden, 2.8. valtuuston kokouksessa valittavan kaupunginhallituksen ensimmäinen kokous.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Maailman tarkinta ilmanlaatudataa kehitetään Helsingissä uuden sukupolven sensoriverkoston ja tietomallinnuksen avulla – Kaupunkilaiset mukana kehitystyössä11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin johtamassa Healthy Outdoor Premises for Everyone HOPE -hankkeessa on kehitetty uudenlaista tapaa mitata paikallisia ilmansaasteita kaupunkilaisten mukanaan kantamilla mittalaitteilla. Hanke on osa Helsingin yliopiston Megasense-ohjelmaa, ja taustalla on kokenut kumppaniverkosto, joka tuo yhteen Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin, Ilmatieteen laitoksen sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) osaamisen.

Pääkaupunkiseutu palasi alemmalle epidemiatasolle eli kiihtymisvaiheeseen10.6.2021 14:15:40 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 10.6.2021, että pääkaupunkiseutu on palannut alemmalle epidemiatasolle, eli kiihtymisvaiheeseen. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilanteeseen ja tehtyyn kokonaisarvioon. Ryhmä on valmistellut päätöstä ja sen käytännön toimeenpanoa viime viikon kokouksesta lähtien, jolloin ryhmä ennakoi tilanteen todennäköisesti siirtyvän kohti kiihtymisvaihetta. Tuolloin epävarmuutta loivat muun muassa uusien tartuntojen odotettua hitaampi väheneminen, koulujen päätösviikonlopun mahdollinen vaikutus tartuntamääriin ja virusvarianttien merkitys epidemian hallinnassa. Tilanteen kehittymiseen liittyy edelleen epävarmuuksia. Koronakoordinaatioryhmällä on valmius linjata asiasta nopeastikin uudelleen, mikäli tilanne kääntyy huonompaan suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme