Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Haapaveden Haapajärven säännöstelyn kehittämiselle haetaan lupaa

Jaa

Haapajärven vedenkorkeutta säännöstellään Haapakosken säännöstelypadolla. Säännöstelyn tarkoituksena on Haapajärven ylävirran puolella olevan tulva-alueen vapauttaminen haitallisista vedenkorkeuksista

Haapakosken säännöstelypato. Kuva Tomi Puustinen.
Haapakosken säännöstelypato. Kuva Tomi Puustinen.

Haapajärvelle on valmistunut Vesilain 18 3 a § mukainen padotus- ja juoksutusselvitys. Selvityksen taustalla on Pyhäjoen kevään 2013 jääpatotulvat ja Pyhäjoen tulvariskienhallintasuunnitelma, jossa Haapajärven säännöstelyn kehittäminen on yksi hallintasuunnitelman mukaisista toimenpiteistä.

Suunnittelun aikana tehtiin sidosryhmäyhteistyötä alueen keskeisten toimijoiden kanssa pidettävissä keskustelutilaisuuksissa.

ELY-keskus tulee hakemaan Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta muutosta nykyiseen säännöstelylupaan. Lupakäsittelyssä asianosaisilla on mahdollisuus antaa lupamuutoshakemuksesta muistutuksia ja muilla kuin asianosaisilla on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitaloussuunnittelija Veli-Pekka Latvala, Pohjois-pohjanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 365
Asiantuntija Sami Soininen, Sitowise Oy, etunimi.sukunimi@sitowise.com, p. 044 431 4712
Tutkija Kalle Sippel, vesistömallilaskennat, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, p. 0295 251 646

Kuvat

Haapakosken säännöstelypato. Kuva Tomi Puustinen.
Haapakosken säännöstelypato. Kuva Tomi Puustinen.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 21 600 - avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten24.11.2020 08:35:28 EETTiedote

Keväällä alkanut koronakriisi nosti työttömyyden rajuun nousuun. Suuri osa kasvusta johtui lomautettujen määrän moninkertaistumisesta maalis-huhtikuun aikana. Kesällä lomautettujen määrä putosi rivakasti – syksyllä määrässä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta parempaan tai huonompaan. Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea.

Jätekuljetukset viranomaisten tehotarkkailussa Oulussa9.11.2020 10:11:47 EETTiedote

Keskiviikkona 4.11. pidettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen yhteisratsia jätekuljetusten valvomiseksi. Valvontaa kohdennettiin erityisesti Ruskon jätekeskuksen ja muiden jätteenkäsittelylaitosten sekä jätettä tuottavien työmaiden läheisyyteen. Tarkastukseen sisältyi kuljetuskaluston asianmukaisuuden, kuljettavina olleiden jätteiden ja asiaan kuuluvien asiapapereiden tarkastaminen. Lisäksi poliisi teki sille erikseen kuuluvat tarkastukset. Vastaava ratsia pidettiin viimeksi vuonna 2016.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme