Niemi Palvelut Oy

”Haastamme kunnat: Kotitalouksien biojätteistä saatavissa biokaasua yli 100 000 autolle” – Gasum lähtee mukaan Niemi Palveluiden ilmastohaasteeseen

Jaa

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum lähtee mukaan Niemi40haasteeseen suuntaamalla oman vahvan haasteensa kunnille. ”Haastamme kaupungit ja kunnat leikkaamaan päästöjään biokaasulla. Kunnilla on suuri potentiaali tukea sekä biokaasun tuotantoa että sen käyttöä”, Gasumin biokaasun tuotantojohtaja Ari Suomilammi painottaa. Niemi Palvelut arvostaa Gasumin mukaantuloa ja panosta ilmastotyössä. ”Kalustomme kulkee jo nyt fossiilittomasti, biokaasun käyttö vie meitä myös kohti nollapäästöisyyttä”, kiittää toimitusjohtaja Juha Niemi.

Energiayhtiö Gasum liittyy Niemi40haasteeseen. Biokaasu on keskeinen osa Niemi Palvelujen omaa päästövähennysstrategiaa.
Energiayhtiö Gasum liittyy Niemi40haasteeseen. Biokaasu on keskeinen osa Niemi Palvelujen omaa päästövähennysstrategiaa.

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 30.9.2021 klo 00.01

Energiayhtiö Gasum on Suomen kaasualan johtava toimija ja Pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja. Niemi40haasteeseen liittyessään Gasum haluaa kiinnittää erityistä huomiota kuntien mahdollisuuksiin edistää biojätteen hyödyntämistä biokaasun tuotantoon ja käyttöön.

”Kotitalouksien biojätteen kierrätysaste on tuoreimman arvion mukaan vain 44 %*, eli yli puolet biojätteestä menee vielä enimmäkseen hukkaan sekajätteen joukossa. Jos kaikki kotien biojäte saataisiin kierrätettyä ja hyödynnettyä biokaasuksi, polttoainemäärä riittäisi karkeasti arvioiden 100 000* autolle. Gasum haluaa auttaa tämän potentiaalin hyödyntämisessä ilmaston hyväksi”, Gasumin biokaasun tuotannosta Suomessa vastaava johtaja Ari Suomilammi painottaa.

”Haastamme nyt kunnat tukemaan biokaasun tuotantoa ja sen käyttöä. Jos edes osa kotitalouksien vielä hyödyntämättömästä biojätteestä saadaan ohjattua, ottaisimme loikan kohti vähäpäästöistä autokantaa Suomessa. Lähestymistapamme sopii mainiosti Niemi40haasteeseen”, Suomilammi kertoo.

Biokaasu on keskeinen osa Niemi Palvelujen omaa päästövähennysstrategiaa.

”Päätimme vuonna 2015 kääntää kurssin kokonaan pois fossiilisista polttoaineista kohti nollapäästöjä ja hankkia ensimmäiset 15 biokaasuautoa. Tällä hetkellä kalustostamme 25 prosenttia kulkee biokaasulla. Arvostamme suuresti Gasumin mukaantuloa haasteeseen”, Niemi Palvelujen toimitusjohtaja Juha Niemi sanoo.

Kunnilla moninaiset mahdollisuudet

Gasumin biokaasulaitokset tuottavat useilla paikkakunnilla uusiutuvaa biokaasua. Raaka-aineena ovat kunnallisen jätehuollon biojäte sekä alueen muu orgaaninen jäte puhdistamoilta ja teollisuudesta. Kunnilla on Suomilammen mukaan lukuisia keinoja biokaasun käytön edistämiseksi.

”Kunnat ja kaupungit voivat kilpailutuksissa ohjata yrityksiä päästövähennyksiin. Lisäksi kunnat pystyvät edistämään biojätteiden kierrätystä biokaasun raaka-aineeksi, biokaasun tuotantoa ja hyödyntämään sitä polttoaineena. Biokaasu on edullinen ja tehokas tapa vähentää polttoaineen elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi jopa 90 prosenttia, samalla se on oleellinen osa kiertotaloutta”, tiivistää Suomilammi kuntien asetelman.

”Kalustomme kulkee jo nyt fossiilittomasti, biokaasun käyttö vie meitä myös kohti nollapäästöisyyttä”, kiittää toimitusjohtaja Juha Niemi Gasumin toimintaa. Kiitoksen saa myös huomio kilpailutuksissa.

”Kuten Gasum toteaa, kilpailuttaminen voi olla ilmastovipu. Kilpailutuksissa pitäisi menestyä niiden toimijoiden, jotka investoivat ilmastonmuutoksen torjumiseen. Kilpailutusten tulee ohjata toimimaan järkevästi ilmaston kannalta”, Juha Niemi alleviivaa.

*Lähde Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

www.Niemi40haaste.fi #Niemi40haaste

Lisätiedot:

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy, 0400 402 307, juha.niemi@niemi.fi

Ari Suomilammi, johtaja, biokaasun tuotanto, Gasum, 0400 653 351, ari.suomilammi@gasum.com

Avainsanat

Kuvat

Energiayhtiö Gasum liittyy Niemi40haasteeseen. Biokaasu on keskeinen osa Niemi Palvelujen omaa päästövähennysstrategiaa.
Energiayhtiö Gasum liittyy Niemi40haasteeseen. Biokaasu on keskeinen osa Niemi Palvelujen omaa päästövähennysstrategiaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Niemi Palvelut Oy
Niemi Palvelut Oy
Hankasuontie 11 B
00390 Helsinki

020 554 554https://www.niemi.fi

Niemi Palvelut Oy

Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2020 toteutimme 35 000 muuttoa ja 60 000 muuta palveluprojektia ja liikevaihtomme oli 38,6 miljoonaa euroa. Palveluksessamme on lähes 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti. Toimintakeskuksemme sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Autokalustostamme 100 % kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Niemi Palvelut Oy

”Kilpailutuksiin vahvat ilmastokriteerit”, vaatii ISKUn toimitusjohtaja – Suomen johtava kalustevalmistaja mukaan Niemi40haasteeseen13.10.2021 09:15:00 EEST | Tiedote

ISKUn toimitusjohtaja Arto Tiitinen antaa tukensa ilmastotekoja yrityksiltä ja julkiselta sektorilta peräänkuuluttavalle Niemi40haasteelle: ”Suomi tarvitsee tekoja juhlapuheiden sijaan, kilpailutuksiin on saatava vahvat ilmastokriteerit.” ISKUn tavoitteena on toimintansa ympäristövaikutuksen minimointi sekä määräysten ja lainsäädännön antamien vaatimusten ylittäminen.

Neste liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen – ”Ilmastotyö onnistuu vain yhdessä”29.9.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Maailman johtava uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja Neste lähtee mukaan Niemi40haasteeseen. ”Haluamme nostaa esiin erityisesti yhteistyön roolin ilmastotyössä”, alleviivaa Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan vastuullisista kumppanuuksista vastaava Heidi Peltonen. Niemi Palveluiden toimitusjohtaja Juha Niemi pitää Nesteen mukaantuloa erittäin merkittävänä.

”Ilmastoloikka potkaistaan nyt yhdessä liikkeelle” – Ministeri Harakka kannustaa kaikkia liittymään Niemen suureen haastekampanjaan28.9.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomessa käynnistyy ainutlaatuinen ilmastokampanja. Niemi40haaste kutsuu mukaan sekä yritykset että julkisen sektorin mahdollisimman kunnianhimoisin tavoittein. ”Päämäärämme on positiivinen lumipalloefekti, kansallinen ilmastoloikka”, Niemi Palveluiden toimitusjohtaja Juha Niemi painottaa. Niemi40haaste on 100-prosenttisesti fossiilittomasti operoivan perheyrityksen 40-vuotisjuhlavuoden suuri panostus. Liikenne- ja viestintäministeri Harakka kannustaa kaikkia yrityksiä vahvasti mukaan.

NIEMI PALVELUT AIKAISTAA YMPÄRISTÖTAVOITETTAAN – PIENHIUKKASPÄÄSTÖT NOLLAAN JO 203023.2.2021 07:15:00 EET | Tiedote

Niemi Palvelut on aikaistanut pienhiukkaspäästöjen nollatavoitettaan kymmenellä vuodella. Yhtiön ympäristöstrategiaan on kirjattu pienhiukkaspäästöjen nollatavoitteen toteutuvan viimeistään 2030. Jo tällä hetkellä yhtiön n. 150 ajoneuvoa käsittävä kalusto kulkee kokonaan fossiilittomalla käyttövoimalla: biokaasulla, sähköllä ja uusiutuvalla dieselillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme