Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Haastateltavia uutisiin koulutuksen arvioinnin alalta

Jaa

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvin) asiantuntijat vastaavat mielellään koulutuksen arviointiin liittyviin kysymyksiinne kesäaikaankin.

Perusopetus
- arviointiasiantuntija Sami Julin, matematiikka, 029 533 5533, sami.julin@karvi.fi
- projektipäällikkö Annette Ukkola, alkuopetus eli perusopetuksen vuosiluokat 1-2, 029 533 5548, annette.ukkola@karvi.fi

Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmat
- arviointiasiantuntija Salla Venäläinen, 029 533 5549, salla.venalainen@karvi.fi

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen arviointikäytänteet
- arviointiasiantuntija Sirpa Orell, 029 533 5538, sirpa.orell@karvi.fi

Ammatillisen koulutuksen reformi
- yksikön päällikkö Anu Räisänen, 029 533 5526, anu.raisanen@karvi.fi

Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta koulutuksessa
- arviointiasiantuntija Johanna Kolhinen, korkeakoulutus, 029 533 5534, johanna.kolhinen@karvi.fi
- arviointiasiantuntija Juha Vettenniemi, ammatillinen koulutus, 029 533 5547, juha.vettenniemi@karvi.fi

Ruotsin kielen opettaminen
- arviointiasiantuntija Outi Hakola, 040 729 0816, outi.hakola@gmail.com

Arviointien digitalisointi
- projektipäällikkö Laura Pihala, 029 533 5552, laura.pihala@karvi.fi

Koulutuksen arvioinnin linjaukset ja tulevaisuus
- johtaja Harri Peltoniemi, 029 533 5532, harri.peltoniemi@karvi.fi

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
PL 28
00101 HELSINKI

029 533 5500http://karvi.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen koulutuksen arviointivirasto. Se toteuttaa koulutukseen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintaan liittyviä arviointeja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Arviointikeskus koostuu arviointineuvostosta, korkeakoulujen arviointijaostosta ja kolmesta osaamisyksiköstä: yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen ja vapaan sivistystyön yksiköstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Valtiontalouden säästöjen vaikutukset sivistyksellisiin oikeuksiin - muutokset pieniä, mutta kehityssuunta osin huolestuttava22.11.2017 08:00Tiedote

JULKAISUVAPAA - Varhaiskasvatuksen ja yleissivistävän koulutuksen järjestäjät ovat kohdistaneet säästöjä henkilöstökuluihin. Osa koulutuksen järjestäjistä on vähentänyt opetuksen tarjontaa, ja erot opetusmäärissä ovat kasvaneet. Muutokset ovat kuitenkin pieniä, mihin vaikuttaa osittain se, että kunnat ja muut järjestäjät ovat lisänneet omaa rahoitusosuuttaan.

Oppiminen edellyttää monipuolista arviointia20.11.2017 08:00Blogi

Perusopetuksen päättöarviointi on jälleen noussut keskusteluun. Suomi tunnetaan kehittävän eikä kontrolloivan arvioinnin maana, jossa koulukokeille ja otosperustaisille päättöarvioinneille on osoitettu oma rajallinen paikkansa. Erityisen tärkeänä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2004 ja 2014 on nähty opintojen aikainen arviointi. Sen mukaan oppilaille tulee antaa monipuolisin tavoin palautetta oppimisesta, sillä erilaiset arviointimenetelmät mahdollistavat eri tavoin osaamisen esille tulon. Samat menetelmät eivät sovi kaikkiin oppiaineisiin ja kaiken ikäisille koululaisille. Kynä–paperi-kokeilla voidaan tunnistaa eri asioita kuin esimerkiksi portfolioilla, suullisilla esityksillä tai oppilasryhmien osaamista kartoittavilla toiminnallisilla tehtävillä. Kansalliset kokeet, joissa koko ikäluokka testataan perusopetuksen yhdeksännellä luokalla muutamissa oppiaineissa, olisivat harppaus keinovalikoiman typistymisen suuntaan. Ne ovat myös huomattavan kalliita ja työläitä järjest

Lapplands Yrkeshögskola har beviljats en kvalitetsstämpel22.8.2017 14:22Tiedote

Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) har genomfört en auditering av Lapplands Yrkeshögskola och beviljat yrkeshögskolan en kvalitetsstämpel som gäller i sex år från och med den 22 augusti 2017. Högskolans kvalitetssystem uppfyller de nationella kriterier för kvalitetshantering som fastställts för högskolor och motsvarar de europeiska principerna för och rekommendationerna om högskolornas kvalitetshantering.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme