ELY-keskukset

Haasteellisesta talvesta huolimatta talvikauden tienhoidon asiakastyytyväisyydessä nousua (Keski-Suomi, Itä-Suomi)

Jaa
Väyläviraston vuosittain teettämässä talven tienkäyttäjätyytyväisyystutkimuksessa mitataan yksityishenkilöiden sekä raskaan liikenteen tyytyväisyyttä mm. liukkauden torjuntaan, lumen auraukseen sekä tienpinnan tasaisuuteen. Tutkimus antaa erittäin tärkeää palautetta asiakkailta ja tuloksia hyödynnetään talvihoidon kehittämisessä. Talven 2022–2023 tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on hiukan noussut edellisestä talvikaudesta, ja on keskimäärin valtakunnan kärkitasoa Keski- ja Itä-Suomessa.
Viime talven tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on Keski- ja Itä-Suomessa keskimäärin valtakunnan kärkitasoa. Kuva: Saara Sonninen.
Viime talven tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on Keski- ja Itä-Suomessa keskimäärin valtakunnan kärkitasoa. Kuva: Saara Sonninen.

Maanteiden hoito keskitettiin vuoden 2016 alusta valtakunnallisesti neljälle hankinta-alueelle. Itäinen hankinta-alue kattaa Keski-Suomen ELY-keskuksen sekä Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueen alueet (Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala). Hankinta-alue on jaettu 21 hoitourakkaan, joissa kussakin hoidettavaa maantiestöä on keskimäärin noin 1 000 kilometriä. Maanteiden hoidosta Itäisellä hankinta-alueella vastaa Keski-Suomen ELY-keskus.

Yksityishenkilöiden ja raskaan liikenteen vastauksissa edelleen eroja

Tienkäyttäjien tyytyväisyyttä maanteiden talvihoitoon tutkittiin valtakunnallisesti yhdeksän ELY-keskuksen alueella, ja nousua todettiin melkein kaikilla alueilla.

Yksityishenkilöiden kokonaistyytyväisyys talvihoitoon nousi hiukan Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella edellisestä vuodesta, ja se oli valtakunnallisesti kolmannella sijalla. Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueen alueella yksityishenkilöiden kokonaistyytyväisyys talvihoitoon myös hieman nousi, ollen valtakunnallisesti samalla tasolla kuin koko maan keskiarvo.

Myös raskaan liikenteen tyytyväisyys nousi molempien ELY-keskusten alueilla jonkin verran. Keski-Suomen ELY-keskuksen alue oli valtakunnallisesti parhaalla tasolla ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueen alue ylsi vertailussa kolmannelle sijalle.

Tyytyväisyys sekä pää- että muiden teiden talvihoitoon nousi verrattuna edelliseen vuoteen. Tutkimus osoittaa, että molempien ELY-keskusten alueilla pääteiden talvihoitoon ollaan edelleen selkeästi tyytyväisempiä kuin muiden teiden hoitoon. Raskaan liikenteen edustajat ovat tyytymättömämpiä verrattuna yksityishenkilöihin.

Tyytyväisyys jalankulku- ja pyöräteiden talvihoitoon nousi myös verrattuna viime vuoteen, ja se oli valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella molempien ELY-keskusten alueilla.

Valtakunnallisesti palkittuja hoitourakoita

Väylävirasto selvitti palautetutkimuksen perusteella asiakaspalvelussa parhaiten onnistuneet ja asiakastyytyväisyydessä eniten parantaneet hoitourakat talven 2022–2023 aikana (vayla.fi).

– Keski-Suomesta Jyväskylän maanteiden hoitourakka (Terranor Oy) palkittiin viime talven osalta valtakunnallisesti tunnustusta saaneiden joukossa parhaan asiakastyytyväisyyden saavuttamisesta erittäin vaativissa urakoissa, iloitsee Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen.

– Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueella Nurmeksen ja Pielaveden maanteiden hoitourakat (Destia Oy) palkittiin perusurakoista toiseksi ja kolmanneksi parhaina tienkäyttäjätyytyväisyyden parantamisessa, kertoo puolestaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueen johtaja Tommi Huttunen.

Hoitourakoiden laatuvaatimukset ovat yhteiset, olosuhteissa ja vaativuudessa on eroja

Väylävirasto määrittelee maanteille talvihoidon tavoitetason ja hoidon laatuvaatimukset. Teiden talvihoidon tasoa mitataan mm. lumen poiston, liukkauden torjunnan ja polanteiden tasaisuuden osalta.

Itäinen hankinta-alue on maantieteellisesti laaja ja sen vuoksi hoitourakat poikkeavat toisistaan jo sääolosuhteiden osalta. Myös liikennesuoritteiden sekä tieverkon laajuuden osalta urakoissa on suuria eroja. Urakat on jaettu erittäin vaativiin, vaativiin ja perusurakoihin. Hankinta-alueella on yksi erittäin vaativa urakka (Jyväskylä), vaativia urakoita on 5 kpl ja loput ovat perusurakoita.

– Urakoitsijoiden henkilöstö- ja kalustovalinnoilla, hoitoreittien mitoituksella, sääolosuhteiden ennakoinnilla sekä toimenpiteiden ajoituksella on kuitenkin suuri mahdollisuus vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen, vaikka talvihoitoluokkakohtaiset vaatimukset ovat koko maassa samat, toteaa Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Jere Toppinen.

Tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksessa tutkitaan vuosittain urakkakohtaista onnistumista. Tuloksia hyödynnetään myös urakoiden kannustimissa sekä toiminnan kehittämisessä. Tutkimuksen koko raportti julkaistaan myöhemmin Väyläviraston verkkosivuilla.

Väyläviraston tiedote 17.5.2023: Tienkäyttäjät viime vuotta tyytyväisempiä maanteiden talvihoitoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Viime talven tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on Keski- ja Itä-Suomessa keskimäärin valtakunnan kärkitasoa. Kuva: Saara Sonninen.
Viime talven tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on Keski- ja Itä-Suomessa keskimäärin valtakunnan kärkitasoa. Kuva: Saara Sonninen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

”Samarbetet mellan aktörerna inom branschen för näringsåtervinning måste utökas”, konstaterades under seminariet i Tammerfors30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Återvinning av näringsämnen innefattar många affärsverksamhetsmöjligheter, och det fordrar samarbete mellan olika aktörer. Företagen som är verksamma inom branschen önskar en enhetlig och förutsägbar lagstiftning för verksamheten. Bland annat dessa spetsteman lyftes fram under miljöministeriets och jord- och skogsbruksministeriets seminarium som fokuserade på återvinning av näringsämnen och på att sätta fart på investeringar i industriskala i anslutning till detta.

"Yhteistyötä kierrätysravinnealan toimijoiden välillä on lisättävä", todettiin seminaarissa Tampereella30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 2023 (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)30.5.2023 14:07:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt ovat juuri käynnistyneet. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tänä kesänä alueella päällystystöitä tekee Peab Industri Oy ja tiemerkintätöitä Road Marketing Solutions Oy. Maanteitä päällystetään noin 150 kilometriä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 7 kilometriä. Tämän kesän pisin yhtäjaksoinen päällystyskohde on kt 86 Oulainen - Ylivieska välin päällystäminen 25 km matkalta. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia. Päällystystyömailla nopeusrajoituksia alennetaan työn ajaksi. Noudattamalla nopeusrajoituksia parannat liikenneturvallisuutta ja teet työmaasta turvallisemman. Useilla kohteilla on käytössä liikennevalot ja saattoauto, joiden avulla liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi. Päällystystöiden valmistuttua tehdään tiemerkinnät, jonka jälkeen alennetut nopeusrajoitukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme