SDP EDUSKUNTA

Haatainen ja Paatero: Pienimpien eläkkeiden korotus on tasa-arvoteko

Jaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen esitys korottaa pienempiä eläkkeitä vaiheittain niin, että tavoitteena on 100 euron korotus, on saanut tukea monelta taholta. On vähintäänkin kohtuullista nostaa 55 000 eläkeläistä, joista 33 000 on pienituloisia naisia, köyhyysrajan yläpuolelle, toteavat kansanedustajat Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

- Kun päivästä toiseen kohtaa ympäri Suomea ihmisiä, jotka joutuvat miettimään ostavatko ruokaa vai lääkkeitä, näyttäytyy maailma hyvin erilaisena kuin tutkija Kannisen tänään Iltalehdessä esittelemässä mallissa. Hänen esityksensä, että köyhyysrajan yläpuolelle pääsy lisäisi varallisuutta ja heikentäisi työnteon kannustimia, kuulostaa varsin teoreettiselta, Paatero summaa.

- Pienituloisilla ihmisillä tiedetään tulojen menevän täysimääräisesti kulutukseen ja normaalisti työstä saatava palkka on suurempi kuin eläke, Paatero jatkaa.

- SDP:n mallissa nostetaan kansaneläkkeen ja työeläkkeen yhteensovittamisen rajaa siten, että uudistuksesta hyötyisivät takuueläkkeen saajien lisäksi myös pientä työeläkettä saavat ihmiset, avaa Haatainen.

- Pientä eläkettä saavat ovat tehneet pitkän työuran pienellä palkalla ja osa on joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle. On uskomatonta väittää, että pientä eläkettä saavien toimeentulon parantaminen köyhyydestä pois vähentäisi työhaluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lauri Ihalainen: Uusi suunta työpolitiikkaan – turvan nakertamisesta työntekijöiden työllistävyyden tukemiseen3.7.2018 10:21Tiedote

Ripeä talouskasvu, viennin veto, investointien virkoaminen Suomessa, Euroopan keskuspankin rahapolitiikka sekä tehdyt työmarkkinaratkaisut ovat johtaneet myös työttömyyden alentumiseen. Hallituksen työllisyyspolitiikaksi naamioidut leikkaukset uhkaavat kuitenkin pidemmällä aikavälillä sekä Suomen työvoimapalvelujen tuotantoa että työmarkkinoiden tasapainoa ja luottamussuhdetta.

Opposition edustajat: Sote-valiokunta työskentelee poikkeuksellisissa oloissa – taustalla valtava työtaakka ja alati muuttuvat hallituksen esitykset28.6.2018 16:22Tiedote

Aina kun hallituksen lupaukset ja aikataulut ovat pettäneet, Keskusta on löytänyt ongelman jostain muualta. Syyllisiä ovat vuorotellen olleet perustuslaki, perustuslakivaliokunta, asiantuntijat, kunnat ja nyt eduskunta. On ollut kohtuutonta, miten hallituksen heikon lainvalmistelun vastuuta on siirretty hallituksen taholta syyttelynä eduskuntaa ja ennen kaikkea sosiaali- ja terveysvaliokuntaa sekä sen puheenjohtajaa Krista Kiurua kohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme