SDP EDUSKUNTA

Haatainen ja Paatero: Pienimpien eläkkeiden korotus on tasa-arvoteko

Jaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen esitys korottaa pienempiä eläkkeitä vaiheittain niin, että tavoitteena on 100 euron korotus, on saanut tukea monelta taholta. On vähintäänkin kohtuullista nostaa 55 000 eläkeläistä, joista 33 000 on pienituloisia naisia, köyhyysrajan yläpuolelle, toteavat kansanedustajat Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

- Kun päivästä toiseen kohtaa ympäri Suomea ihmisiä, jotka joutuvat miettimään ostavatko ruokaa vai lääkkeitä, näyttäytyy maailma hyvin erilaisena kuin tutkija Kannisen tänään Iltalehdessä esittelemässä mallissa. Hänen esityksensä, että köyhyysrajan yläpuolelle pääsy lisäisi varallisuutta ja heikentäisi työnteon kannustimia, kuulostaa varsin teoreettiselta, Paatero summaa.

- Pienituloisilla ihmisillä tiedetään tulojen menevän täysimääräisesti kulutukseen ja normaalisti työstä saatava palkka on suurempi kuin eläke, Paatero jatkaa.

- SDP:n mallissa nostetaan kansaneläkkeen ja työeläkkeen yhteensovittamisen rajaa siten, että uudistuksesta hyötyisivät takuueläkkeen saajien lisäksi myös pientä työeläkettä saavat ihmiset, avaa Haatainen.

- Pientä eläkettä saavat ovat tehneet pitkän työuran pienellä palkalla ja osa on joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle. On uskomatonta väittää, että pientä eläkettä saavien toimeentulon parantaminen köyhyydestä pois vähentäisi työhaluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositio: Hallitus antaa Carunan verovälttelyn jatkua16.11.2018 13:33Tiedote

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Kolme oppositiopuoletta pahoittelee, että hallitus jättää liikaa porsaanreikiä verovälttelylle. Hallituspuolueiden edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä laissa. Kansalaisjärjestö Finnwatchin selvityksestä kävi vastikään ilmi, että sähkönsiirtoyhtiö Caruna oli välttänyt vuosittain noin 12 miljoonan euron verot hyödyntämällä nimenomaan tasevapautusta. ”Hallituksen toiminta on vastuutonta. Se antaa tietoisesti Carunan ja useiden muiden yritysten verovälttelyn jatkua. Ei ole yksinkertaisesti mitään perusteita sille, että luonnollisena monopolina toimivan yrityksen annetaan vältellä veroja. Sähköverkot eivät karkaa ulkomaille, mutta verotulojen annetaan karata”, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka. ”Tietenkin suurin osa yrityksistä on lainkuuliaisia. Ei ole suomalaisten yri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme