SDP EDUSKUNTA

Haatainen: Mielenterveyskuntoutujaäidin päästävä avun piiriin jo raskauden aikana

Jaa

Eduskunnan varapuhemies, Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtaja Tuula Haatainen vaatii, että mielenterveyskuntoutujaäideille on kiireisesti turvattava vaikuttava hoitojärjestelmä, jolla heitä tuetaan, autetaan ja kuntoutetaan. Avun piiriin pitää päästä jo raskauden aikana.

Suomessa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat monipuolisia, mutta kuitenkin moni vauvaperhe jää avun ulkopuolelle. 

Palveluiden ulkopuolelle jäävät hyvin helposti mielenterveyskuntoutujaäidit. Tämä tosiasia nousi selvästi esiin Hämeenlinnassa Lapsen oikeuksien foorumissa järjestetyssä Vauvaperheisiin kannattaa investoida -paneelissa.

- Vaikuttaa siltä, että tällä hetkellä palvelujärjestelmämme ei takaa sitä, että jokainen saa apua. Niiden ääni ei kuulu, jotka ovat heikoimmilla, sanoo Haatainen.

- Ensi- ja turvakotien liitossa olemme kehittäneet Pidä kiinni -hoitojärjestelmän, joka auttaa päihdeongelmaisia odottavia äitejä ja vauvaperheitä. Hoitojärjestelmä muodostuu odottavien äitien ja vauvaperheiden päihdeongelmien kuntoutukseen erikoistuneista ensikodeista, avopalveluyksiköistä sekä kehittämiskeskuksesta. Tähän toimintaa on osoitettu valtion toimesta määrärahaa ja sen tulokset ovat olleet tutkitusti hienoja, kertoo Haatainen.

- Samanlaisen hoitojärjestelmän piiriin on kiireellisesti saatava myös mielenterveyskuntoutujaäidit, Haatainen toteaa.

Vauvan ja vauvaperheen yksilöllisen tuen tarpeen mukaisten palveluiden saaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on lapsen oikeus.

Tutustu Haataisen blogiin aiheesta täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme