MessukeskusMessukeskusMessukeskus

Habi Kidsissä seikkaillaan muumien kanssa merellä

Jaa

Habitaren lapsille ja perheille suunnattu Habi Kids -alue tarjoaa puitteet touhukkaalle meriseikkailulle. Maailman ainoan Muumimuseon kanssa yhteistyössä toteutetulla alueella voi muun muassa käydä kalassa, tutkia mereneläviä ja tehdä kaarnalaivoja. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.–19.9.2021.

Habi Kidsissä pääsee tänä syksynä seikkailemaan merelle! Mikä innostaisikaan enemmän mielikuvitusta kuin edessä siintävä ulappa ja tuntemattomat saaret, luodot ja kalliot - meri tarjoaa loputtomasti uusia mahdollisuuksia!

Habitaren vuoden 2021 teema on ”Mielikuvituksen aika”. Muumien luojalle, Tove Janssonille, meri oli jatkuvan innoituksen ja inspiraation lähde. Hän vietti koko elämänsä meren äärellä, mikä ruokki luovuutta ja tarjosi työrauhan. Muumeille meri tarjoaa mielikuvituksellisia seikkailuja ja elämyksiä. Habi Kidsissä lapset ja lapsiperheet pääsevät mukaan muumien seikkailuihin.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Taidekasvatusta seikkailun keinoin

Habi Kids -alue tarjoaa lapsiperheille mukavaa puuhaa taidekasvatuksen keinoin. Erilaisissa toimintapisteissä voi tehdä kaarnalaivoja, piirtää omia mereneläviä, kirjoittaa oman tarinan sekä pyydystää kaloja ja muita uiskentelevia eläviä. Ja kun puuhakkaan seikkailun jälkeen oikein väsyttää – voi loikoilla rantakallioilla tai syödä eväitä piknikpeiton päällä.

”Olemme hyvin iloisia ja innoissamme, että Habitaren kävijöillä on mahdollisuus viettää aikaa muumien maailmassa, jonka peruspilareita ovat niin luovuus, uteliaisuus, ystävyys kuin filosofinen pohtiminen. Muumeilla ja heidän lukuisilla ystävillään mielikuvitus ja into uuteen on pohjaton. Aion itse ehdottomasti hakeutua hetkeksi muumien kanssa merelle, sillä siitä saa aina uutta inspiraatiota ja energiaa!”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin kattava viisipäiväinen ohjelma julkistetaan toukokuussa muun Habitaren ohjelman julkistuksen yhteydessä.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com, puh. +358 50 385 5482

Muumimuseo: tuottaja Minna Honkasalo, minna.honkasalo@tampere.fi, puh. +358 40 518 1491

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–19.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Hasbitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2021

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville Tampereella. Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäiset kuvitukset ja Tuulikki Pietilän (1917–2009) kolmiulotteiset kuvaelmat kertovat muumien koko tarinan. Seikkaile suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin! Muumien elämänviisaus, huumori, seikkailumieli ja lämmin ystävällisyys puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman. | www.muumimuseo.fi | @moominmuseum | www.facebook.com/muumimuseo | #muumimuseo

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Lapsimessut, HupiCon, OutletExpo ja Eläinystäväni siirtyvät myöhempiin ajankohtiin1.3.2021 10:41:31 EETTiedote

Toukokuulle suunnitellut Lapsimessut, HupiCon, OutletExpo ja Eläinystäväni siirtyvät myöhempiin ajankohtiin pitkittyneen koronatilanteen ja viranomaisohjeistusten vuoksi. Lapsimessut ja OutletExpo järjestetään seuraavan kerran ensi lokakuussa. HupiCon ja Eläinystäväni järjestetään seuraavan kerran keväällä 2022. Keväällä 2021 järjestään Lapsimessujen kevättarjoukset -kampanja tukemaan alan kauppaa ja kevään sesonkituotteiden myyntiä.

Helsinki Chemicals Forum launches 2021 virtual edition with debates on key global topics in chemicals regulations and top voices19.2.2021 09:00:00 EETPress release

After a year of postponed conferences around the world, the Helsinki Chemicals Forum (HCF) will return for its 12th Forum, to be held over a two-day virtual event, 27 and 28 April 2021. With 5 panels and high-level keynote speeches, HCF 2021 will host topical debates on key issues faced by the chemicals industry globally and share policy trends aimed towards a safer, more sustainable future.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme