Messukeskus

Habitare 2019 luotaa mielen tiloja

Jaa

Habitaren vuoden 2019 teema Mindspaces – Mielen tiloja – liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välissä. Tilaratkaisut, materiaalit, värit, tuoksut, valaistus ja esineistö luovat tunnetiloja ja palvelevat elämän erilaisia tarpeita. Teeman ympärille rakentuu myös Habitaren arkkitehtuuri, jonka suunnittelee muotoilija Laura Väinölä. Habitare järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019.

Mindspaces-teema tuo nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa Habitaren kävijä pääsee osaksi tarinaa.
Mindspaces-teema tuo nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa Habitaren kävijä pääsee osaksi tarinaa.

Kodeilla ja tiloilla on monenlaisia funktioita. Elämä on tasapainoilua työn, hyvinvoinnin ja yhteenkuuluvuuden välillä. Tilat ja ympäristöt ovat aistien valtakuntaa ja paikkoja, joissa mieli lepää, inspiroituu ja uudistuu. Mindspaces-teema tuo nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa Habitaren kävijä pääsee osaksi tarinaa.

– Mielen voi vertauskuvallisesti ajatella talona, jossa on erilaisia huoneita. Huoneet edustavat ihmisen tunteita ja tarpeita. Koti on mielentila – toisin sanoen: koti on siellä missä sydän. Fyysisen tilan merkitys erilaisten mielentilojen vahvistajana korostuu, sanovat teeman suunnittelijat, Urban View:n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja kulttuuri- ja muotitoimittaja Mia Dillemuth.

Mindspaces-teema avautuu Habitaren ohjelmassa laajemmin tuoden esille ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita kuten moniaistillisuuden, digitaalisuuden ja todellisuuden liiton (Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality, Real Reality), yksityisyyden merkityksen, kiertotalouden ja onnellisuuden.

Arkkitehtuurin suunnittelee muotoilija Laura Väinölä

Habitaren näyttelyarkkitehtuurista vuonna 2019 vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta. Väinölän suunnittelema arkkitehtuuri The Shades leikkii surrealismin, todellisuuksien ja mielikuvituksen kanssa. Elokuvallinen, värikäs ja yllättävä The Shades koostuu pinnoista ja kerroksista, tiloista ja piiloista. Kävijä pääsee arkkitehtuurin mukana unenomaisiin maailmoihin. Habitaren näyttelyarkkitehtuuri hyödyntää nyt ensimmäistä kertaa myös lisättyä todellisuutta (AR). – Olen iloinen siitä, että saan tuoda lisätyn todellisuuden osaksi Habitaren maailmaa. AR antaa mahdollisuuden uudenlaiseen visuaalisuuteen ja suoranaiseen designilla herkutteluun, sanoo Väinölä.

Uuden sukupolven tekijänä Väinölä liikkuu vaivattomasti muotoilun ja visuaalisen taiteen eri alueilla ja rooleissa, graafisesta suunnittelusta tilasuunnitteluun ja suunnittelusta luovaan johtamiseen. Erilaiset taiteen, muodin ja ajan hengen vivahteet yhdistyvät hänen töissään leikkisyyteen ja yllättävyyteen.

Lisätietoja: Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, p. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com.

Arkkitehtuuriin liittyvät painoresoluutioiset kuvat Messukeskuksen kuvapankista: http://bit.ly/TheShades

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare |

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, p. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com.

Kuvat

Mindspaces-teema tuo nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa Habitaren kävijä pääsee osaksi tarinaa.
Mindspaces-teema tuo nähtäväksi visuaalisesti vahvan kokonaisuuden, jossa Habitaren kävijä pääsee osaksi tarinaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme