MessukeskusMessukeskus

Habitare laajenee lisättyyn todellisuuteen – Messukeskuksessa esillä ensimmäinen aineeton kodin mallisto

Jaa

Messukeskus jatkaa lisätyn todellisuuden tuomista tapahtumiinsa. Muotoilija Laura Väinölä murtaa arkitodellisuuden rajat Habitaren näyttelyarkkitehtuurissa työkalunaan suomalainen lisätyn todellisuuden sovellus Arilyn. Habitare järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019.

Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta.
Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta.

Tulevassa Habitaressa kaikki nähtävä ei ole käsin kosketeltavaa. Näyttelyarkkitehtuuri nimittäin hyödyntää nyt ensimmäistä kertaa myös lisättyä todellisuutta (Augmented Reality, AR). Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta. Väinölän arkkitehtuuri liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä.

Todellinen, käsin kosketeltava arkkitehtuuri rakentuu runsaasta verhoinstallaatiosta, joka ympäröi Habitaren ohjelmakeskiötä, Arena-ohjelmalavaa. Virtuaalinen ulottuvuus puolestaan avautuu lisätyn todellisuuden kautta. Surrealisti René Magritten töistä inspiroitunut Väinölä tuo Habitareen ensimmäisen aineettoman kodin malliston, jossa kodin tutut elementit saavuttavat epätodellisen, jopa maagisen ja unenomaisen tason. – AR antaa mahdollisuuden visuaaliseen leikkiin ja designilla herkutteluun. Jos tilassa on matto, se onkin lentävä matto. Messukeskuksessa saattaa myös leijailla virtuaalinen pilvi, Väinölä paljastaa.

Kokemuksen saa, kun lataa puhelimeensa ilmaisen Arilyn-sovelluksen ja skannaa sillä ympäristöä. Taidemuseo Amos Rexissäkin hyödynnetyn Arilyn-sovelluksen avulla ympäristöstä löytyy asioita, joita ei muuten voisi silmin havaita. Arilyn toimii myös virtuaalilasien kanssa.

Messukeskus jatkaa AR-innovointia tapahtumissaan

Messukeskus on tapahtuma-alan edelläkävijä lisätyn todellisuuden hyödyntämisessä. Suomen ensimmäinen yleisölle suunnattu, suurten tilojen kaupallinen AR-sovellus lanseerattiin Matkamessuilla 2017, ja innovaatio sai kansainvälistäkin huomiota.

- Jatkamme AR:n tuomista Messukeskuksen tapahtumiin, sillä lisätty todellisuus on valtava mahdollisuus elämysten rikastamiseen. Jo lähitulevaisuudessa esittelemme lisätyn todellisuuden ratkaisuja myös asiakkaillemme hyödynnettäväksi messuosastoilla ja muussa tapahtumanäkyvyydessä, lupaa Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

AR liittää 3d-animaatiot, grafiikan ja tekstin osaksi tapahtumaympäristöä, jolloin digitaalisuus yhdistyy tapahtumaan saumattomasti. Suurelle yleisölle lisätty todellisuus tuli tutuksi räjähdysmäisen suosion saaneen Pokemon Go -pelin myötä.

Laura Väinölä kertoo The Shades-nimeä kantavasta näyttelyarkkitehtuurista Arena-ohjelmalavalla keskiviikkona 11.9. klo 12. Kumppaneina näyttelyarkkitehtuurin rakentumisessa toimivat Arilyn, Bolon ja Svensson. Mindspaces-teeman ovat suunnitelleet Habitarelle Urban View’n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja kulttuuri- ja muotitoimittaja Mia Dillemuth.

Habitaren koko ohjelma on julkaistu Habitaren verkkosivuilla www.habitare.fi

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756 609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Mediapankki: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Habitare/

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Avainsanat

Kuvat

Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta.
Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Yksityissijoittajat valitsivat Suomen houkuttelevimmat pörssiyhtiöt – kärjessä komeilevat jo toistamiseen samat voittajat26.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com haalivat jälleen sijoittajien äänet vuoden 2019 Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa. Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla. Kilpailun järjestää Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme