MessukeskusMessukeskus

Habitare Pro nostaa esiin aistit, teknologiat ja yksityisyyden tarpeet

Jaa

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille suunnatun Habitare Pron vuoden 2019 teema on Mindspaces – Mielen tiloja. Se nostaa esiin aistien merkityksen rakennetun ympäristön suunnittelussa ja käytössä, ja pohtii, miten luoda toimiva ympäristö, jossa materiaalien inspiroivaan käyttöön yhdistyy haluttu tunnelma. Teemaa peilaa myös Habitaren Pron arkkitehtuuri, josta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy. Habitare Pro järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 11.–13.9.2019.

Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.

Habitare Pron teema, Mindspaces – Mielen tiloja, lähestyy aihetta kolmesta eri näkökulmasta. Esiin nousevat aistit ja niiden merkitys ympäristön ja tilan suunnittelussa, uudet teknologiat ja niiden yhdistäminen todellisuuteen sekä tasapaino yksityisyyden ja yhteisöllisyyden välillä.

 Nykyelämän hektisyys ja ympäristön tuhannet ärsykkeet kilpailevat huomiostamme. Jokainen rakennus, puisto, aukio, liiketila, hotelli, koulu ja kirjasto on rakennettu meitä varten, mutta otamme omaksemme vain tilan, joka tuntuu hyvältä ja sopii kulloinkin annettuun tehtävään. Onnistuneimmillaan tila voi olla, kun sitä ei edes huomaa – kun se toimii siihen tarkoitetulla tavalla rauhoittaen, ilahduttaen, virkistäen tai luomalla sen sykkivän vireystilan, jota juuri nyt tarvitaan.

 Teknologian nopea kehitys on luonut uusia todellisuuksia, joihin voi siirtyä silmänräpäyksessä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden keinoin. Materiaalisten asioiden rinnalla yleistyy aineettomien objektien suunnittelu, mutta samalla tiedostaen, että virtuaalisessa maailmassa tila on vain kuva tilasta. Olemme siirtymässä aikaan, jossa tavaraa ei ole tarvetta omistaa, vaan vain käyttää. Ja toisaalta keinotodellisuuden suosion lisääntyessä korostuu myös halu koskettaa, olla läsnä ja kasvotusten.

 Kolmas näkökulma teemaan on tasapainoilu yksityisyyden ja sosiaalisuuden välillä. Samalla, kun rakennettu ympäristö tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia yhteisöllisiin tiloihin, on julkisten tilojen vastattava myös yksityisyyttä ja keskittymistä vaativiin tarpeisiin. Rakennusten ulko- ja sisätilojen suunnittelussa etsitään ratkaisuja online- ja offline-maailmojen väliseen tasapainoon. Onko pakko olla koko ajan läsnä? Milloin puhelimen tai tietokoneen voi sammuttaa? Ja kääntääkö silloin selkänsä maailmalle vai avaako uuden oven omaan mielen tilaan?

 Arkkitehtuurin suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy

Vuoden 2019 Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy:stä. Heikkisen arkkitehtuuri Lights – Valoja luo valtavaan näyttelyhalliin arkkitehtuuria aineettomin keinoin. Valopilarien säännölliset rivistöt synnyttävät mielikuvia muinaisista temppeleistä, joissa massiiviset pylväät kannattelevat korkeuksiin katoavia kattoholveja. Kysymys on lisätystä todellisuudesta tai oikeammin illuusion, kuvitelman rakentamisesta, joka peittää ympäröivää näyttelytilan arkisuutta. Jyhkeä valojen pilaristo muodostaa kontrastin lattiatason näyttelyosastoille ja messuvieraan mittakaavalle. Arkkitehtuuri on läsnä.

”Käynti hallissa oli aluksi lamaannuttavakokemus: miten ottaa tämä valtava tila haltuun? Oli heti selvää, ettei se pelkällä koristelulla onnistu. Mieleeni tulivat Istanbulin ja Madridin maanalaiset vesivarastot ja niiden loputtomiin jatkuvat pylväsrivien kannattamat holvistot. Siitä ajatus illuusion rakentamisesta lähti”, kertoo Mikko Heikkinen.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Arkkitehtuuriin liittyvät painoresoluutioiset kuvat Messukeskuksen kuvapankista: https://bit.ly/2F67EqA

Habitare Pro on Habitaren yhteydessä järjestettävä näyttely, ammattilaisohjelma ja B2B-ostotapahtuma arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Habitare Pron teema on Mindspaces – Mielen tiloja, tapahtuman arkkitehtuurin suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy. Habitare Pro järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Habitare-messujen kanssa 11.–13.9.2019. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä. | habitarepro.fi | #habitarepro |

Kuvat

Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ChemBio Finland 2019 tarjoaa paljon uutta tietoa ympäristöasioista18.3.2019 15:44:11 EETTiedote

Kemia on vahva toimija kiertotaloudessa ja sillä on oma iso roolinsa ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. Uusiutuva energia, ympäristön kemikalisoituminen, kiertotalous, ydinonnettomuudet, uusiutuvat polttoaineet ja luonnosta löytyvät materiaalit ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtuman seminaareissa. ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Avajaispäivän ohjelman kruunaavat kemian nobelistien puheenvuorot.

ChemBio Finland 2019 tarjoaa uutta tietoa lääketieteellisistä tutkimuksista18.3.2019 13:15:39 EETTiedote

ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään paljon ohjelmaa, josta osa liittyy lääketieteellisiin tutkimuksiin. Raskauden aikaisen ympäristökemikaalialtistumisen vaikutukset, syövän hoito ja diagnosointi, biopankkien merkitys, musiikin tuki ikääntymiseen, stressin vaikutukset aivoihin jo kohdussa, vähän kajoava leikkaustekniikka kasvualana, stimulaatiohoito selkäydinvammapotilaille ja tekoäly ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtumassa. Tapahtumassa on torstaina 28.3. terveysalan vaalikeskustelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme