MessukeskusMessukeskus

Habitare Pro nostaa esiin aistit, teknologiat ja yksityisyyden tarpeet

Jaa

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille suunnatun Habitare Pron vuoden 2019 teema on Mindspaces – Mielen tiloja. Se nostaa esiin aistien merkityksen rakennetun ympäristön suunnittelussa ja käytössä, ja pohtii, miten luoda toimiva ympäristö, jossa materiaalien inspiroivaan käyttöön yhdistyy haluttu tunnelma. Teemaa peilaa myös Habitaren Pron arkkitehtuuri, josta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy. Habitare Pro järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 11.–13.9.2019.

Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.

Habitare Pron teema, Mindspaces – Mielen tiloja, lähestyy aihetta kolmesta eri näkökulmasta. Esiin nousevat aistit ja niiden merkitys ympäristön ja tilan suunnittelussa, uudet teknologiat ja niiden yhdistäminen todellisuuteen sekä tasapaino yksityisyyden ja yhteisöllisyyden välillä.

 Nykyelämän hektisyys ja ympäristön tuhannet ärsykkeet kilpailevat huomiostamme. Jokainen rakennus, puisto, aukio, liiketila, hotelli, koulu ja kirjasto on rakennettu meitä varten, mutta otamme omaksemme vain tilan, joka tuntuu hyvältä ja sopii kulloinkin annettuun tehtävään. Onnistuneimmillaan tila voi olla, kun sitä ei edes huomaa – kun se toimii siihen tarkoitetulla tavalla rauhoittaen, ilahduttaen, virkistäen tai luomalla sen sykkivän vireystilan, jota juuri nyt tarvitaan.

 Teknologian nopea kehitys on luonut uusia todellisuuksia, joihin voi siirtyä silmänräpäyksessä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden keinoin. Materiaalisten asioiden rinnalla yleistyy aineettomien objektien suunnittelu, mutta samalla tiedostaen, että virtuaalisessa maailmassa tila on vain kuva tilasta. Olemme siirtymässä aikaan, jossa tavaraa ei ole tarvetta omistaa, vaan vain käyttää. Ja toisaalta keinotodellisuuden suosion lisääntyessä korostuu myös halu koskettaa, olla läsnä ja kasvotusten.

 Kolmas näkökulma teemaan on tasapainoilu yksityisyyden ja sosiaalisuuden välillä. Samalla, kun rakennettu ympäristö tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia yhteisöllisiin tiloihin, on julkisten tilojen vastattava myös yksityisyyttä ja keskittymistä vaativiin tarpeisiin. Rakennusten ulko- ja sisätilojen suunnittelussa etsitään ratkaisuja online- ja offline-maailmojen väliseen tasapainoon. Onko pakko olla koko ajan läsnä? Milloin puhelimen tai tietokoneen voi sammuttaa? Ja kääntääkö silloin selkänsä maailmalle vai avaako uuden oven omaan mielen tilaan?

 Arkkitehtuurin suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy

Vuoden 2019 Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy:stä. Heikkisen arkkitehtuuri Lights – Valoja luo valtavaan näyttelyhalliin arkkitehtuuria aineettomin keinoin. Valopilarien säännölliset rivistöt synnyttävät mielikuvia muinaisista temppeleistä, joissa massiiviset pylväät kannattelevat korkeuksiin katoavia kattoholveja. Kysymys on lisätystä todellisuudesta tai oikeammin illuusion, kuvitelman rakentamisesta, joka peittää ympäröivää näyttelytilan arkisuutta. Jyhkeä valojen pilaristo muodostaa kontrastin lattiatason näyttelyosastoille ja messuvieraan mittakaavalle. Arkkitehtuuri on läsnä.

”Käynti hallissa oli aluksi lamaannuttavakokemus: miten ottaa tämä valtava tila haltuun? Oli heti selvää, ettei se pelkällä koristelulla onnistu. Mieleeni tulivat Istanbulin ja Madridin maanalaiset vesivarastot ja niiden loputtomiin jatkuvat pylväsrivien kannattamat holvistot. Siitä ajatus illuusion rakentamisesta lähti”, kertoo Mikko Heikkinen.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Arkkitehtuuriin liittyvät painoresoluutioiset kuvat Messukeskuksen kuvapankista: https://bit.ly/2F67EqA

Habitare Pro on Habitaren yhteydessä järjestettävä näyttely, ammattilaisohjelma ja B2B-ostotapahtuma arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Habitare Pron teema on Mindspaces – Mielen tiloja, tapahtuman arkkitehtuurin suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy. Habitare Pro järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Habitare-messujen kanssa 11.–13.9.2019. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä. | habitarepro.fi | #habitarepro |

Kuvat

Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin "Lights - Valoja" suunnittelee arkkitehti Mikko Heikkinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen7.6.2019 13:00:00 EESTTiedote

Habitaressa nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Osastolla pääsee tutustumaan myös muotoilutalon historiaan. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä. Habitare on avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 11.– 15.9.2019. Habitaren Kansainvälisenä Ystävänä nähdään tänä vuonna italialaisen muotoilutalon pääjohtaja Alberto Alessi, ja osana yhteistyötä muotoilutalo tuo Habitareen osastolleen myös pop up -myymälän. Osastolla on esillä ikonisia tuotteita Alessin historian varrelta, sekä täysin uusia tuotteita jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä Habitaressa. Näytillä sekä ostettavissa ovat muun muassa klassikkotuotteet Alessandro Mendinin suunnittelema pullonavaja ”Anna G”, sekä Philippe Starckin suunnittelema sitruspuristin ”Juicy Salif”. Uusina tuotteina nähdään muun muassa David Chipperfieldin suunnittelema espressopannu ”Moka” ja Michele De Lucc

Matka Workshop Dayssa Suomi ja muu maailma kohtaavat matkailun äärellä7.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 ostajaa ja lähes 200 myyjää tekee kauppoja eri maiden kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2020-messuja 15.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt. Matka Workshop Dayssa matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat päivän kestävään tilaisuuteen, jonka tiiviissä tapaamisissa osallistujat voivat myydä merkittävän osan koko seuraavan vuoden tuotannostaan. Päivä on merkityksellinen etenkin Suomen matkailuelinkeinolle, sillä monet matkailutoimialan kansainväliset ostajat saapuvat tilaisuuteen tapaamaan tutustumaan suomalaisiin matkailutuotteisiin- ja palveluihin. Suomen lisäksi paikalla on kuitenkin paljon palveluntarjoajia myös muualta maailmalta. ”Olemme osallistuneet Matka Workshop Dayn ohjelmaan jo useamman vuoden aja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme