MessukeskusMessukeskus

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä

Jaa

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Habitarella on Suomen johtavana asumisen tapahtumana juuret muotoilun historiassa, mutta myös halu tuoda yleisön keskuuteen tulevaisuuteen suuntaavaa sisältöä ja avartaa näkemyksiä muotoilusta ja sisustuksesta. Erityisesti nuoret ja vastavalmistuneet suunnittelijat suodattavat töissään ajankohtaisia ilmiöitä ja tekniikoita ja ovat siten arvokkaita muotoilun suunnannäyttäjiä myös Habitaressa.

Suomalaiset tai Suomessa koulutetut muotoilijat pääsevät näyttävästi esille Habitaressa ja tapaamaan tuotteiden loppukäyttäjiä. Habitaressa olevat Talentshop ja Protoshop ovat tapahtuman suosituimpia alueita niin kotimaisen ja ulkomaisen median, kuin kuluttajien ja kansainvälisten valmistajienkin keskuudessa.

Oma osasto Habitaresta Talentshopiin valituille suunnittelijoille

Viidettä kertaa järjestettävä Talentshop on osa uuden muotoilun aluetta The Blockia, ja alue tarjoaa neljälle suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden omaan osastoon Talentshopin puitteissa. Esille halutaan nostaa mielellään jo opintonsa päättäneitä suunnittelijoita, joilla on vahva näkemys, mutta joita laaja yleisö ei vielä välttämättä tunne. Osastolla pääsee esittelemään tuotteita ja teoksia laajasti ja itsenäisesti messukävijöille. Talentshop tuokin Habitareen uuden polven kyvyt.

 

Vuosien varrella Talentshopista laajempaan tunnettuuteen on noussut muun muassa muotoilija Teemu Salonen ja suomalaisten valmistajien kanssa yhteistöitä tehnyt Tero Kuitunen.

Alan uudet tuoteideat Protoshopissa

Habitare ja Imu Design esittelevät vuosittain Habitaressa 10-12 alan uutta prototyyppiä ja tulevaisuuden tuoteideaa joita pitää silmällä. Protoshopin tarkoitus on tuoda esille omaperäisiä ja oivaltavia töitä, joissa nähdään myös tuotepotentiaalia valmistajille. Esiteltävät tuoteideat pääsevätkin esille ja potentiaalisten valmistajien nähtäville yhdelle Habitaren suosituimmista alueista.

Viimeisten vuosien aikana Protoshopissa on esitelty yli 100 prototyyppiä huonekaluista pienesineisiin, ja tuotteita on päätynyt muun muassa Lapuan Kankureiden ja Hakolan tuotantoon. Kansainvälisistä valmistajista muun muassa tanskalaiset New Works ja OK Design.

Talentshopin ja Protoshopin suunnittelijat valitsee jury, jonka jäsenet ovat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna. Kilpailusihteerinä toimii Habitaren ohjelmatuottaja Ida Ågren.

Portfolio ja työt on toimitettava jurylle 14.2.2019 mennessä. Talentshopin ja Protoshopin osallistujat julkaistaan 6.3.2019. Tarkemmat osallistumisohjeet: http://www.imudesign.org/protoshop/

Lisätietoja:


Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Imu Design, Elina Aalto, elina@imudesign.org

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi ja ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

EMBARGO 21.3. klo 10: Ihmisen parhaaksi -palkinto ensihoidon työn uudistamiselle21.3.2019 10:00:00 EETTiedote

Vuosittain jaettava Ihmisen parhaaksi -palkinto annetaan tänä vuonna Siun Soten ensihoitopalvelulle, jonka Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tuottaa. Ensihoidossa on luotu uusia malleja saattopotilaiden ensihoitoon ja ikäihmisten kotona asumisen tueksi. Lisäksi on kehitetty yhden henkilön ensihoitoyksikkö, joka hoitaa kiireettömiä ensihoidon tehtäviä. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja sen lahjoittavat Suomen Messusäätiö ja Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Palkinto jaetaan Sairaanhoitajapäivillä Messukeskuksessa Helsingissä torstaina 21.3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme