MessukeskusMessukeskus

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä

Jaa

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Habitarella on Suomen johtavana asumisen tapahtumana juuret muotoilun historiassa, mutta myös halu tuoda yleisön keskuuteen tulevaisuuteen suuntaavaa sisältöä ja avartaa näkemyksiä muotoilusta ja sisustuksesta. Erityisesti nuoret ja vastavalmistuneet suunnittelijat suodattavat töissään ajankohtaisia ilmiöitä ja tekniikoita ja ovat siten arvokkaita muotoilun suunnannäyttäjiä myös Habitaressa.

Suomalaiset tai Suomessa koulutetut muotoilijat pääsevät näyttävästi esille Habitaressa ja tapaamaan tuotteiden loppukäyttäjiä. Habitaressa olevat Talentshop ja Protoshop ovat tapahtuman suosituimpia alueita niin kotimaisen ja ulkomaisen median, kuin kuluttajien ja kansainvälisten valmistajienkin keskuudessa.

Oma osasto Habitaresta Talentshopiin valituille suunnittelijoille

Viidettä kertaa järjestettävä Talentshop on osa uuden muotoilun aluetta The Blockia, ja alue tarjoaa neljälle suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden omaan osastoon Talentshopin puitteissa. Esille halutaan nostaa mielellään jo opintonsa päättäneitä suunnittelijoita, joilla on vahva näkemys, mutta joita laaja yleisö ei vielä välttämättä tunne. Osastolla pääsee esittelemään tuotteita ja teoksia laajasti ja itsenäisesti messukävijöille. Talentshop tuokin Habitareen uuden polven kyvyt.

 

Vuosien varrella Talentshopista laajempaan tunnettuuteen on noussut muun muassa muotoilija Teemu Salonen ja suomalaisten valmistajien kanssa yhteistöitä tehnyt Tero Kuitunen.

Alan uudet tuoteideat Protoshopissa

Habitare ja Imu Design esittelevät vuosittain Habitaressa 10-12 alan uutta prototyyppiä ja tulevaisuuden tuoteideaa joita pitää silmällä. Protoshopin tarkoitus on tuoda esille omaperäisiä ja oivaltavia töitä, joissa nähdään myös tuotepotentiaalia valmistajille. Esiteltävät tuoteideat pääsevätkin esille ja potentiaalisten valmistajien nähtäville yhdelle Habitaren suosituimmista alueista.

Viimeisten vuosien aikana Protoshopissa on esitelty yli 100 prototyyppiä huonekaluista pienesineisiin, ja tuotteita on päätynyt muun muassa Lapuan Kankureiden ja Hakolan tuotantoon. Kansainvälisistä valmistajista muun muassa tanskalaiset New Works ja OK Design.

Talentshopin ja Protoshopin suunnittelijat valitsee jury, jonka jäsenet ovat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna. Kilpailusihteerinä toimii Habitaren ohjelmatuottaja Ida Ågren.

Portfolio ja työt on toimitettava jurylle 14.2.2019 mennessä. Talentshopin ja Protoshopin osallistujat julkaistaan 6.3.2019. Tarkemmat osallistumisohjeet: http://www.imudesign.org/protoshop/

Lisätietoja:


Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Imu Design, Elina Aalto, elina@imudesign.org

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi ja ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen partnerimaa vuonna 2020 on Viro2.7.2019 10:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut on vahvistanut seuraavaksi partnerimaaksi Viron. Loppuvuoden ajan Viro-teemat ovat esillä messujen uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa. Tammikuussa Viro on keskeisesti näkyvillä sekä messujen lavaohjelmassa että osastoilla, jotta matkailualan ammattilaiset ja messukävijät voisivat lähemmin tutustua eteläisen naapurimaan uusiin nähtävyyksiin sekä aktiviteetti- ja majoituskohteisiin. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. ”Viron valikoituminen partnerimaaksi on iloinen ja looginenkin uutinen ottaen huomioon, että ympäristötietoisuus ja vastuullinen matkailu kasvattavat suosiotaan”, Viron matkailun edistämiskeskuksen johtaja Margus Sameli sanoo. ”Vaikka kaukomatkalle lähtö onkin nykyisin helpompaa ja edullisempaa kuin koskaan ennen, ovat lähimatkailua suosivat matkailijat yksi matkailusektorin merkittävistä kuluttajaryhmistä.” ”Viro on monille Matkamessujen kävijöille tuttu maa, ja miellett

Helsingin Kirjamessujen lukupiirikirjoista neljä on esikoisteoksia27.6.2019 11:56:50 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut tarjoaa kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2019 kirjauutuuksista. Lukupiirikirjailijoita ovat Monika Fagerholm, Riitta Konttinen, Johanna Laitila, Laura Lindstedt, Jussi Nikkilä, Suvi Ratinen, Pajtim Statovci ja Aino Vähäpesola. Tänä vuonna lukupiireissä on entistä enemmän esikoisteoksia. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme