Messukeskus

Habitaren 2023 näyttelyarkkitehtuuri on kannanotto yhteiskunnan tehokkuusvaatimuksia vastaan

Jaa

Huonekalu-, sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitaren vuoden 2023 näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee Studio Joanna Laajisto. ”Aika ja raha ovat maailman kaksi ajuria, jotka vaikuttavat lähes poikkeuksetta negatiivisesti suunnittelun lopputulokseen”, sanoo suunnittelija Joanna Laajisto. Habitare järjestetään 13.–17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri kantaa nimeä Slow.
Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri kantaa nimeä Slow.

Habitaren vuoden 2023 näyttelyarkkitehtuuri näkyy tapahtuman Arena-päälavalla ja sisäänkäynneillä. Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri kantaa nimeä Slow.

Vuoden 2023 näyttelyarkkitehtuuri kehottaa hidastamaan

Näyttelyarkkitehtuuri Slow on kannanotto sekä rakennusalaa että yleisemmin yhteiskuntaa leimaavaa tehokkuuden vaatimusta vastaan.

”Halusin tehdä kannanoton alalle ja maailmaan, jota ajaa aikataulujen tiukkuus ja tehokkuuden vaatimus. Aika ja raha ovat kaksi ajuria, joiden edessä koko maailma joutuu taipumaan. Ne vaikuttavat lähes poikkeuksetta negatiivisesti suunnittelun lopputulokseen, kun joudutaan tekemään kompromisseja ja tyytymään heikompaan laatuun”, kertoo suunnittelija Joanna Laajisto.

Näyttelyarkkitehtuuri jatkaa globaalia ilmiötä, jossa omaksutaan erilaisia keinoja hidastaa. Hidastaminen näkyy muotoilussa esimerkiksi slow travel -ilmiössä, jossa suunnitellaan matkakohteita ja hotelleja, joissa aika pysähtyy.

”Tuntuu siltä, että ennen vanhaan suunnittelulle ja materiaalien hankkimiselle olisi annettu niiden tarvitsema aika. Jostain syystä tänä päivänä aikaa ei ole samalla tavalla”, Laajisto huomauttaa.

Näyttelyarkkitehtuurin materiaalit käsintehtyjä

Näyttelyarkkitehtuurin elementeissä Laajistolle on tärkeää, että niistä näkyy käden jälki ja niiden valmistamiseen käytetty aika. Materiaalien valmistuksesta vastaa suomalainen Verso Design.

Näyttelyarkkitehtuuri koostuu suurista elementeistä, ja pääroolissa ovat isot paneelit, jotka toimivat materiaalien ja valmistustavan manifesteina. Arkkitehtuurissa hyödynnetään kierrätettyä: mukana ovat muun muassa vuoden 2022 Habitaren päälavalla nähdyt Mattila & Mertzin penkit.

”Habitaren näyttelyarkkitehtuurin suunnittelussa on käytettävä isoja pensellinvetoja, sillä tapahtumassa liikkuu isoja massoja. Kaupallisten projektien ohessa Habitaren näyttelyarkkitehtuurin suunnittelu on ollut tietynlainen terapiaprojekti”, kertoo Laajisto näyttelyarkkitehtuurin suunnittelusta.

Studio Joanna Laajisto on suunnitellut aiemmin mm. Runo Hotel Porvoon, Hotelli Tornin huoneet ja huonekäytävät sekä juuri avautuneen ravintola Cafe Savoyn.

Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | facebook.com/habitare | #habitare2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Laura Sarvilinna, luova johtaja, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Tarja Gordienko, viestintäpäällikkö, Messukeskus, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri kantaa nimeä Slow.
Studio Joanna Laajiston suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri kantaa nimeä Slow.
Lataa
Joanna Laajisto. Kuva: Mikko Ryhänen.
Joanna Laajisto. Kuva: Mikko Ryhänen.
Lataa
Joanna Laajisto. Kuva: Mikko Ryhänen.
Joanna Laajisto. Kuva: Mikko Ryhänen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessut 2023 -ohjelmassa uusimmat kohdevinkit, kulttuuria ja vastuullisuusasiaa2.12.2022 14:30:54 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matka 2023 -ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme