MessukeskusMessukeskus

Habitaressa tutustuttiin sisustuksen ja muotoilun uusiin tuuliin – kävijät tulivat paikalle hakemaan tietoa ja inspiraatiota

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitaressa inspiroiduttiin sisustuksesta ja uutuuksista viiden päivän ajan. Habitare järjestetään seuraavan kerran 13.–17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Kuvaaja: Timo Junttila
Kuvaaja: Timo Junttila

Alustavien tietojen mukaan tapahtumassa vieraili n. 34 500 kävijää, joiden joukossa niin yleisökävijöitä kuin ammattilaisiakin. Habitare järjestettiin 7.–11.9.2022 Helsingin Messukeskusessa.

Habitareen tultiin tutustumaan uutuuksiin ja hankkimaan tietoa hankintoja varten

Habitaren kävijöille tehtyyn kyselyyn vastanneista reilu 70 % piti messukokemusta hyvänä tai erinomaisena. Kävijätutkimuksen vastausten perusteella Habitareen tultiin pääasiassa hakemaan tietoa, vinkkejä tai inspiraatiota tuleviin hankintoihin, viihtymään sekä tutustumaan uutuuksiin ja trendeihin.

Ensimmäistä kertaa Habitaressa mukana olevan huonekaluliike Veken osastolla Folk-alueella on käynyt messujen aikana kuhina.

– Ajatuksenamme oli tuoda Habitareen minimyymälä, jossa esittelemme paljon valmiita kokonaisuuksia, tarjoamme inspiraatiota sekä myymme huonekalujen lisäksi myös piensisustustavaraa, jota onkin mennyt kaupaksi erittäin hyvin. Halusimme esitellä Habitaressa ensimmäistä kertaa myös uusia kotimaisesta männystä valmistettuja tuotesarjojamme Taimi ja Havu, jotka valmistamme itse, ja kävijät ovatkin olleet niistä erittäin kiinnostuneita. Tavoitteenamme oli myös lisätä tunnettuuttamme messukävijöiden joukossa. Habitaressa olemmekin päässeet kertomaan kävijöille meistä ja siitä, että suositun verkkokaupan lisäksi palvelemme asiakkaita myös myymälöissä Rovaniemellä, Oulussa, Vantaalla ja Tampereella ja ensi keväästä eteenpäin myös Raisiossa, kertoo huonekaluliike Veken myyntijohtaja Samuel Kuusela.

Kotimaisesta puukomposiitista kylpyhuonetuotteita valmistavan Woodion tavoitteena oli lisätä tunnettuuttaan ja päästä tapaamaan kuluttajia ja alan ihmisiä.

– On ollut ilo päästä kohtaamaan ihmisiä, jotka ovat olleet meistä kiinnostuneita. Se on vahvistanut tunnetta siitä, että meidän tuotteillemme on tarvetta ja kiinnostusta ja että olemme oikealla asialla! Olemme tavoittaneet täällä oikeaa kohderyhmää: monet osastolla käyneistä ammattilaisista ovat tarjonneet antoisia keskusteluita ja uusia mahdollisuuksia yhteistyölle. Olemme päässeet tapaamaan myös useita kuluttajia, joiden suunnitelmissa Woodio on alustavasti ehkä ollut. Uusi materiaali herättää luonnollisesti paljon paitsi kiinnostusta myös kysymyksiä, joita nyt on päästy yhdessä ratkomaan, sanoo Woodion myyntijohtaja Juha-Matti Luhtasaari.

Habitare Kansainvälisen Ystävän valinta ilmiöksi

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja Joseph Grima valitsi suosikkinsa messujen valikoimista. Grima valitsi muun muassa suosikkiosastonsa, -tuotteensa ja -materiaalinsa Habitaresta.

Parhaaksi ilmiöksi Grima valitsi Habitaren.

– Haluan nostaa esille Habitare-messut ilmiönä ja samalla antaa ulkopuolista perspektiiviä tapahtumasta. Minusta on erityisen hienoa, että Habitareen ovat tervetulleita alan ammattilaisten lisäksi myös kaikki sisustuksesta ja designista kiinnostuneet. Se onkin minusta Habitaren suurin vahvuus: kansainvälisistä tapahtumista puuttuu se tunnelma, joka Habitaressa on. Usein kansainväliset design-tapahtumat ovat valtavan suuria, jolloin kävijällä ei ole mitenkään mahdollisuutta tutustua koko tarjontaan. Habitare on helposti lähestyttävä, jolloin ihmisiin tuotteiden ja suunnitelmien takana on helppo tutustua. On harvinaista, että samassa tapahtumassa pääsevät kohtaamaan niin yritykset, loppukäyttäjät kuin suunnittelijatkin. Tarvitsemme lisää Habitareja ympäri maailman!, Grima avasi valintaansa.

Lue lisää Joseph Griman valinnoista täällä.

Habitaren teema Reimagine – Mielikuvituksen aika kehotti pohtimaan ennakkoluulottomasti, millaista tulevaisuuden asuminen ja eläminen voisi olla. Habitaressa nähtiin tänä vuonna useita näyttelyitä, joissa pääsi tutustumaan mm. nuoriin muotoilijoihin, palkittuihin tekijöihin sekä trendeihin ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Habitaren perhealueella, yhdessä Muumimuseon kanssa toteutetussa Habi Kidsissä seikkailtiin muumien kanssa. Habitare-suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin Kaisa Minkkinen työllään Origo. Lue lisää suunnittelukilpailusta täällä.

Samaan aikaan järjestettiin Kuva & Ääni -tapahtuma

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Kuva & Ääni -tapahtuma, joka tarjosi ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen.

Kuva & Ääni -lavalla Finnfoto-palkinnon sai Joonas Mankki. Mankki on kehittänyt Kuvatilaus.fi-palvelun. Palkinnon myönsi Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry. Mankki sai 5000 € palkinnon, jonka myönsivät Finnfoto ja Suomen Messusäätiö.

Seuraavan kerran Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare käynnisti Messukeskuksen vilkkaan tapahtumasyksyn. Messukeskuksessa järjestetään syksyn aikana mm. Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus (28.–29.9.), FinnBuild (4.–6.10.), MaatalousKonemessut (13.–15.10.), I love me (21.–23.10.) ja Helsingin Kirjamessut (27.–30.10.).

Kuvia tapahtumasta Messukeskuksen kuvapankissa.

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220

*Kävijätutkimus: Explori: Habitaren kävijätutkimus n=171.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Timo Junttila
Kuvaaja: Timo Junttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: Helsingin MaatalousKonemessut to-la 13. - 15.10.2022!4.10.2022 09:09:52 EEST | Kutsu

Tervetuloa Helsingin MaatalousKonemessuille to-la 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskukseen. Tapahtuma avoinna to-pe klo 9-17 ja la klo 9-16. MaatalousKonemessut on Suomen suurin maa- ja metsätalouskoneita, palveluita ja tuotteita esittelevä sisätapahtuma, johon osallistuu tänä vuonna ennätysmäiset yli 400 yritystä. Messuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljelykauppa, ulkoalueisen hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut.

Vuoden nuori suunnittelija on Juha Vehmaanperä – virkkaustekniikkaa ja teollisuuden ylijäämänahkaa hyödyntävä voittotyö ottaa kantaa globaaliin ilmastokriisiin3.10.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Aalto-yliopistossa muodin maisteriohjelmassa opiskellut Juha Vehmaanperä on voittanut Vuoden nuori suunnittelija 2022 -kilpailun. Suomen pitkäaikaisin ja arvostetuin vaatesuunnittelukilpailu järjestettiin 28. kerran. Vehmaanperä palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 5000 euron stipendillä.

Monikäyttöistä muotoilua monenlaisille persoonille: Vuoden kaunein sormus 2022-kilpailun yleisöäänestys on avattu3.10.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on avattu. 15:ttä kertaa järjestettävässä, korusuunnittelijoille suunnatussa kilpailussa etsitään tänä vuonna uutta alkua symboloivaa sormusta. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaista korusuunnittelua ja tuoda esiin suomalaista kultasepäntaitoa. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan I love me -messujen lahjoittamalla 3 000 euron avustuksella marraskuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme