Digi- ja väestötietovirasto

HackerOnen toimitusjohtaja Mårten Mickos ja tekoälypioneeri Inma Martinez vierailevat Suomessa Digihumaus-tapahtumassa 1.4.2022

Jaa

HackerOnen toimitusjohtaja Mårten Mickos ja tekoälypioneeri Inma Martinez vierailevat Helsingissä 1.4.2020 Digi- ja väestötietoviraston järjestämän digitalisaatioon ja tulevaisuuteen keskittyvän Digihumaus-seminaarin pääpuhujina.

Mårten Mickos on Kalifornian Piilaaksossa toimiva suomalainen ohjelmistoalan yritysjohtaja, hallitusammattilainen ja HackerOnen toimitusjohtaja. Mickosin keskeisiä teemoja ovat johtaminen, hajautetut tiimit, innovaatiot, nuoriso, tasavertaisuus ja monimuotoisuus, teknologiamurrokset, geopolitiikka ja yhteiskuntakehitys.

Inma Martinez on yksi maailman johtavia asiantuntijoita, joka avaa digitalisaation ja tekoälyn roolia ja merkitystä tulevaisuudessa. Hän on sparrannut yritysten ja hallinnon johtajia, kuinka digitaalinen muutos voidaan kääntää kilpailueduksi ja yhteiskunnan voimavaraksi.

Digihumaus-seminaarissa julkaistaan myös Digi- ja väestötietoviraston uusi Digihumaus 2022 -raportti. Se esittää kehitysehdotuksia, joilla näköpiirissä oleviin yhteiskunnallisiin haasteisiin ja muutostrendeihin voitaisiin vastata hyödyntämällä paremmin olemassa olevia ja uusia teknologioita sekä kehittämällä hallinnon toimintatapoja. Tämän vuoden raportti esittelee neljä erilaista skenaariota digitalisaation tulevaisuudesta, kun kuljemme kohti 2030-lukua.

Tarjoamme teille mahdollisuutta haastatella Mårten Mickosia ja Inma Martinezia 1.4.2022 Helsingin Bio Rexissä (Mannerheimintie 22–24).

Samassa tilaisuudessa on mahdollisuus haastatella myös Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskaria tuoreen Digihumaus-raportin toimenpide-ehdotuksista.

Haastatteluajat

Haastattelut voimme järjestää joko ennen tilaisuuden alkua klo 11–12 välillä tai tilaisuuden aikana esiintyjän puheenvuoron jälkeen.

Mikäli kiinnostuitte haastattelumahdollisuudesta, olettehan viimeistään torstaina 31.3.2022 yhteydessä Digi- ja väestötietoviraston viestintään dvv.viestinta@dvv.fi, p. 0295 535 060, niin järjestämme teille ajan haastatteluille.

 

Mikä Digihumaus?

Digihumaus-seminaari kokoaa 1.4.2022 yhteen yli kaksituhatta yhteiskuntamme digitalisaatiosta ja sen edistämisestä kiinnostunutta toimijaa ja asiantuntijaa. Tilaisuuden teemana on ”Kohti rajatonta digitalisaatiota”.

Tilaisuuden kutsuvierastilaisuudessa Helsingissä on koolla noin 200 osallistujaa ja webinaariin on ilmoittautunut yli 2500 osallistujaa.

Digihumaus-seminaarin ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://dvv.fi/digihumaus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Avointen lähteiden tiedustelu sekä kyber- ja informaatiovaikuttaminen teemoina 1.6. – alan asiantuntijat kertovat tuoreista havainnoistaan VAHTI-seminaarissa25.5.2022 09:50:00 EEST | Tiedote

VAHTI-seminaarissa tarkastellaan digiturvallisuuden ajankohtaisimpia ilmiöitä: Millaisia tietoja meistä päätyy verkkoon? Miten avointen lähteiden tiedustelua voidaan käyttää hyödyksi – esimerkiksi sodan tilannekuvan ylläpitämisessä? Mikä on verkkorikollisuuden tila, ja mitä on odotettavissa lähitulevaisuudessa? Entä millaisen uhan Venäjän informaatio- ja kybervaikuttaminen muodostaa Suomelle?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme