Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Hae digivinkkejä työväenopiston luennoilta

Jaa

Helsingin työväenopiston lokakuun luennot ja tietoiskut opastavat muun muassa julkisten verkkopalveluiden ja arkistojen käyttöön sekä kyberturvallisuuteen.

Helsingin työväenopiston luennoilta ja tietoiskuista saa lokakuussa paljon digivinkkejä. Kuva: Adobe Stock
Helsingin työväenopiston luennoilta ja tietoiskuista saa lokakuussa paljon digivinkkejä. Kuva: Adobe Stock

Työväenopisto kannustaa kansalaisia kohentamaan digitaitojaan. Lokakuussa vietetään sekä SeniorSurf-päivää että digiturvaviikkoa.

SeniorSurf: Asiointi verkossa -luennolla tutustut Kelan, Maisan, sähköisen muuttoilmoituksen sekä Omakanta.fi:n käyttöön.

SeniorSurf: Upeat digisukupuut helposti -luento antaa hyvät eväät käyttää moderneja sukututkimusohjelmia, kuten MyHeritagea, Geniä ja MacFamilyTreetä.

Sukututkijan tietoiskujen ensimmäisenä aiheena on Kansallisarkiston uusittu ASTIA-palvelu, josta voit hakea ja tarkastella Kansallisarkiston julkisia digitaalisia tietoaineistoja.

Valokuva-arkistot harrastajan käytössä -luennolla opit hakemaan valokuvia julkisista arkistoista. Luennolla kuulet myös valokuvien tekijänoikeuksista sekä kuvien käytön keskeisistä pelisäännöistä.

Pelikasvatuksen ABC -sarjassa opit pelikulttuurista, digitaalisesta pelaamisesta sekä pelialan haasteista.

Hyvä paha digitalisaatio -sarjassa pohdimme, miten edistää kyberturvallisuutta. Mitä ovat kryptovaluutat ja bigdata? Entä mitä hyötyä on tekoälystä?

IT-gurun Google-vinkit on tietoiskumainen sarja, jossa kuulet tiiviisti Googlen innovatiivisista palveluista ja sovelluksista.

Luennot ja tietoiskut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Osa luennoista on seurattavissa verkossa.

Katso kaikki luennot lisätietoineen osoitteesta ilmonet.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsingin työväenopiston luennoilta ja tietoiskuista saa lokakuussa paljon digivinkkejä. Kuva: Adobe Stock
Helsingin työväenopiston luennoilta ja tietoiskuista saa lokakuussa paljon digivinkkejä. Kuva: Adobe Stock
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.11.202218.11.2022 10:15:06 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 22. marraskuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa vuoden 2022 talousarvion kolmas toteutumisennuste. Tilahankkeista esityslistalla on lausunto Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin hankesuunnitelmasta (Kruunuvuorenrannan peruskoulu, Degerö lågstadieskola sekä päiväkoti- ja leikkipuistotilat) sekä päätökset päiväkodin ja leikkipuiston perustamisesta. Esityslistalla on myös lausunto Oulunkylän yhteiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme