Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hae näyttelyaikaa Vaasan taidehalliin vuodelle 2022

Jaa

Taiteilijat ja taiteilijaryhmät voivat jälleen hakea näyttelyaikoja Vaasan taidehalliin. Uutuutena hakukierroksella etsitään yhteistyössä Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa myös näyttelysuunnitelmaa, jossa on tapahtumallisia tai poikkitaiteellisia elementtejä. Vuoden 2022 näyttelyiden hakuaika päättyy sunnuntaina 11.4.2021 klo 23.59.

Vaasan taidehallissa esitellään vuosittain 4-5 näyttelyä, jotka esittelevät uusia taidemuotoja, kokeilevaa taidetta, visuaalisen kulttuurin rajapintoja sekä ajankohtaisia kulttuurisia ilmiöitä. Näyttelyissä voidaan nivoa yhteen kulttuurin eri ilmiöitä ja taidetta. Näyttelyt täydentävät Vaasan kaupungin museoiden näyttelytarjontaa ja rikastavat vaasalaista kulttuurielämää.

Kulttuuripalvelut valitsee yhden näyttelyn

Uutena ominaisuutena hakukierrokselle on lisätty yhteistyössä Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa toteutettava näyttely, jossa painotetaan tapahtumallisuutta, poikkitaiteellisuutta tai paikallisuutta.

-Tämä näyttely- tai tapahtuma-aika sekä toteutustapa eroavat muista taidehallin näyttelyajoista siten, että toteuttajan valitsee Kulttuuripalveluiden tiimi, joka on tarvittaessa mukana myös toteutuksessa. Valinnassa painottuvat osallisuus, tapahtumallisuus, yllätyksellisyys ja taiteelliset arvot. Meitä kiinnostaa erityisesti paikalliset yhteistyöehdotukset, joissa tuodaan esiin paikallista taide- ja kulttuurikenttää, vaasalaisiin vetoavia näyttely- tai tapahtumasisältöjä ja uudenlaisia konsepteja, kertoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Sanna Bondas.

-Halusimme kokeilla uutta lähestymistapaa taidehallin toiminnassa ja päätimme pyytää Kulttuuripalveluita mukaan. Päädyimme yhdessä tähän kokeiluun ja odotamme innolla, miten se otetaan vastaan, toteaa museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Osallistu sähköisellä hakemuksella

Voit osallistua avoimeen näyttelyhakuun jättämällä sähköisen hakemuksen hakuaikana (22.2.-11.4.2021). Hakemukseen liitetään näyttelysuunnitelma, teoskuvia, hakijoiden ansioluettelot ja toivomus näyttelyajasta. Jos hakemus sisältää video- tai äänimateriaalia, se tulee sisällyttää linkkinä joko näytteeseen tai kokonaiseen teokseen, joka on katsottavissa internetissä (esim. Vimeo, Youtube).

Vaasan taidehallin näyttelymaksu on 750€. Vaasan taidehalli vastaa tilan avoinna pidosta, teosten vakuutuksista näyttelyn ajan sekä avajaisista ja tiedottamisesta käytäntöjensä mukaisesti. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn tuotanto- ja kuljetuskustannuksista, näyttelyn ripustamisesta Vaasan taidehallin henkilökunnan avustuksella sekä tiedotusmateriaalin valmistelusta (tiedoteteksti ja tiedotuskuvat).

Vaasan taidehalli sijaitsee Vaasan ydinkeskustassa kaupungintalon yhteydessä (Senaatinkatu 1 D). Näyttelytila on kooltaan noin 230 m².

Sähköinen haku, näyttelytilan esittely, pohjakaava ja tilakuvia: https://vaasankaupunginmuseot.fi/vaasan-taidehalli/nayttelyt-ja-tapahtumat/nayttelyehdotukset/

Tieto näyttelyajasta lähetetään hakijoille viimeistään 31.5.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

amanuenssi Anna Franck, Vaasan kaupungin museot,
anna.franck@vaasa.fi,
p. 040 672 5415

kulttuuripäällikkö Sanna Bondas, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, sanna.bondas@vaasa.fi,
p.040 139 4048

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Språkutbudet vid rådgivningsstället Welcome Office har blivit ännu mer mångsidigt14.4.2021 09:26:01 EEST | Tiedote

Welcome Office är ett informations- och rådgivningsställe med låg tröskel i Vasa, där man får information om sådant som rör invandring, det finländska samhället, offentliga tjänster, språkkurser och rekrytering på finska, svenska och engelska. Nu har rådgivningens språkutbud blivit ännu mer mångsidigt genom Arbets- och näringsministeriets projektfinansiering med rådgivning även på arabiska, somaliska, persiska, dari och urdu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme