Hakaniemen hallin terassitoimijaksi valittu Pia Olanterä: ”Hagiksesta tehdään kesän ykköstapaamispaikka!”

Jaa
Hakaniemen peruskorjatun hallin uutta isoa terassia on valittu pyörittämään ravintolayrittäjä Pia Olanterä. Terassiravintola saa nimekseen Hagis ja siitä halutaan tehdä koko Helsingin kesäinen ykköstapaamispaikka.
Ravintoloitsija Pia Olanterä ryhtyy pyörittämään Hakaniemen kauppahallin terassiravintolaa.
Ravintoloitsija Pia Olanterä ryhtyy pyörittämään Hakaniemen kauppahallin terassiravintolaa.

– Viime kesänä avasimme Hakaniemeen jo korealaisen ravintolan ja olemme sieltä seurailleet innolla hallin remontin valmistumista. Ihan mahtavaa päästä nyt Hakaniemen varsinaiseen sydämeen – kauppahalliin! iloitsee ravintoloitsija Pia Olanterä. 

Pia Olanterä on helsinkiläinen ravintolayrittäjä, joka luotsaa Punavuoressa Brooklyn-henkistä Pennyä, Hakaniemessä korealaista BBQ-ravintola Molokoa, sekä Loviisassa Osteria Localea. Olanterä on kouluttautunut alun perin kokiksi sekä myöhemmin restonomiksi ja ammatilliseksi opettajaksi. 

– Näen pelkkää potentiaalia niin kauppahallin toiminnassa kuin koko Hakaniemen alueen kehittymisessäkin.Hakaniemen uusi kukoistuskausi on huimassa vauhdissa ja alueen kulinaarinen tarjonta on erittäin mielenkiintoista. Uusia konsepteja syntyy ja vanhat klassikot pitävät pintansa. Olemme innolla mukana viemässä tätä kulttuuria eteenpäin, jatkaa Olanterä. 

Kuten muissakin Olanterän ravintoloissa, Hagiksessakin keskitytään palveluun ja laatuun. Tarjolla on raikkaita sesongin tuotteita aasialaishenkisellä twistillä, kukkaroystävällisin hinnoin. Juomina tarjoillaan mm. valikoituja oluita, viiniä ja alkoholittomia vaihtoehtoja – sekä tietysti kahvia.   

– Stadin tyttönä koen, että tehdään tästä hallista paikka, jossa voidaan kohottaa yhdessä vappuskumpat, juoda aamukahvit, tehdä ostokset niin arkeen kuin juhlaankin, kohdata tuttuja ja tuntemattomia ja nauttia kaupunkielämästä kaikilla mausteilla, fiilistelee Olanterä. 

Hakaniemen hallin tiloja hallinnoi ja niiden vuokrauksesta vastaa Helsingin Kaupunkitilat Oy. Terassitoimijan paikka oli avoimessa haussa Kaupunkitilojen nettisivuilla ja siitä kerrottiin mm. Hakaniemen hallin somekanavissa. Kiinnostuneita ravintoloitsijoita oli kymmenkunta. 

– Halusimme terassille ammattitaitoisen toimijan, jolla on kokemusta onnistuneiden ja persoonallisten ravintolakonseptien rakentamisesta. Olanterä arvostaa alueen perinteitä, mutta tuo varmasti mukanaan myös jotain uutta ja kiinnostavaa. Uskomme, että niin vanhat kuin uudetkin hallin asiakkaat rakastuvat Hagiksen terassiin ja siitä tulee varmasti yksi kesäisen Helsingin hot spoteista, ennustaa Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer. 

Peruskorjattu Hakaniemen kauppahalli avautuu asiakkaille 27.4.2023. Terassitoiminta käynnistyy toukokuun aikana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Olanterä
Ravintoloitsija
MPE-Yhtiöt Oy
040 5921459
pia@mpeyhtiot.fiPeggy Bauer
Toimitusjohtaja
Helsingin Kaupunkitilat Oy
0408283140
peggy.bauer@kaupunkitilat.fi

Kuvat

Ravintoloitsija Pia Olanterä ryhtyy pyörittämään Hakaniemen kauppahallin terassiravintolaa.
Ravintoloitsija Pia Olanterä ryhtyy pyörittämään Hakaniemen kauppahallin terassiravintolaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Kaupunkitilat OyHelsingin Kaupunkitilat Oy (ent. Helsingin Leijona Oy ja Tukkutori) on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä mm. Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Kaupunkitilat Oy

Senaatintorin kesäterassille ei saatu toteuttajaa14.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Senaatintorin kesäterassihankkeelle ei onnistuttu löytämään operaattoria eli toteuttajaa, joka olisi ottanut kokonaisvastuun kesäterassitoiminnasta ajalle 2023–2026. Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toteuttama operaattorihaku tuotti vain yhden, ehdollisen hakemuksen, eivätkä neuvottelut operaattoriehdokkaan kanssa johtaneet sopimukseen. Tilanteeseen vaikuttivat muun muassa kustannusten yleinen nousu, ravintola-alan työvoimapula sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävän alueen terassitoimintaan liittyvät laatukriteerit.

Suurterassi tekee paluuta Senaatintorille – haussa monivuotinen operaattorikumppani18.1.2023 17:00:00 EET | Tiedote

Senaatintorin suurterassin paluu on hyvässä myötätuulessa. Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki ovat tehneet Senaatintorista monivuotisen aluevuokrasopimuksen, jonka turvin alueen infraa ja tapahtumallisuutta voidaan ryhtyä kehittämään pitkäjänteisesti. Nyt Kaupunkitilat hakee hankkeelle monivuotista kumppania operoimaan kesäterassitoimintaa ja kehittämään kaupungin ruokakulttuuria yhdessä yhtiön kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme