Hakaniemen hallissa 60 000 kävijää ensimmäisen viikon aikana – avajaisjuhlat järjestetään 12.-13.5.

Jaa
Hakaniemen peruskorjattu kauppahalli on hurmannut helsinkiläiset. Halli avautui juuri ennen vappua 27.4. ja jo ensimmäisen viikon aikana hallissa kävi yli 60 000 uteliasta vierailijaa. Ohjelmalliset avajaisjuhlat järjestetään pe-la 12.-13.5.
Hakaniemen hallissa kävi ensimmäisen viikon aikana 60 000 asiakasta. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy
Hakaniemen hallissa kävi ensimmäisen viikon aikana 60 000 asiakasta. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy

– Tarkoitushan oli pitää ensin ”hiljainen avaus”, jotta saisimme kauppiaiden kanssa rauhassa asettua taloksi ja kaikki rakennuksen uudet hienoudet haltuun. Mutta valtava vilinä alkoi heti ovien avauduttua – ja sehän on tietysti aivan ihanaa! Rakastettua kauppahallia oli selvästi odotettu kovasti takaisin, iloitsee Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer. 

Halliin asennettujen kävijälaskureiden mukaan ensimmäisen viikon aikana hallissa kävi yli 60 000 vierailijaa. Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti peruskorjatun hallin valoisuutta, yhteisruokailutilan käytännöllisyyttä, myyntipisteiden, kahviloiden ja ravintoloiden tarjontaa ja esillepanoa sekä uutta sisäänkäyntiä suoraan metrohallista. 
 
Myös hallin kauppiaat ovat olleet starttiin erinomaisen tyytyväisiä. 

– On ollut mahtavaa päästä takaisin vanhaan halliin ja tavata kaikkia uusia ja vanhoja asiakkaita. Väkimäärä on kyllä yllättänyt positiivisesti, ihan jouluruuhkan meininkiä. Voileipägrilli on käynyt kuumana, kun olemme vääntäneet croque monsieur toasteja, ranskalaisia katuruokaklassikoita, nauraa ensi vuonna 40 vuotta Hakaniemen Hallikahvilaa pyörittänyt Arto Engblom. 

Hakaniemen hallin varsinaiset avajaisjuhlat järjestetään tämän viikon perjantaina ja lauantaina 12.-13.5. Avajaisissa tarjolla on kivaa ohjelmaa kaiken ikäisille: mm. musiikkia, kauppaleikkejä, haastatteluja, hallimuistoja, reseptejä – sekä tietysti myös maistiaisia ja tuote-esittelyjä. 
  

Hakaniemen kauppahallin avajaisjuhlat 12.-13.5. 

• Skidit: Skidimarket-kauppaleikki. Pe & la, hallin 2 krs. 

• Arto Nyberg haastattelee hallilaisia ja hallin ystäviä la klo 11-13. Haastattelussa mm. presidentti Tarja Halonen. 

• Hakaniemen toribändi (Seppo Sarén, Ilkka Hanski) soittaa hallin kupeessa. Pe & la klo 10-12. 

• Bella Tablen suosituksia halliherkuista 

• Kino-Kenkä esittää: Muistoja hallista. Hallin 2.krs. 

• Maistiaisia hallin kauppiailta, tuote-esittelyjä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Peggy Bauer
Toimitusjohtaja
Helsingin Kaupunkitilat Oy
0408283140
peggy.bauer@kaupunkitilat.fi

Kuvat

Hakaniemen hallissa kävi ensimmäisen viikon aikana 60 000 asiakasta. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy
Hakaniemen hallissa kävi ensimmäisen viikon aikana 60 000 asiakasta. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Kaupunkitilat OyHelsingin Kaupunkitilat Oy (ent. Helsingin Leijona Oy ja Tukkutori) on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä mm. Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Kaupunkitilat Oy

Senaatintorin kesäterassille ei saatu toteuttajaa14.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Senaatintorin kesäterassihankkeelle ei onnistuttu löytämään operaattoria eli toteuttajaa, joka olisi ottanut kokonaisvastuun kesäterassitoiminnasta ajalle 2023–2026. Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toteuttama operaattorihaku tuotti vain yhden, ehdollisen hakemuksen, eivätkä neuvottelut operaattoriehdokkaan kanssa johtaneet sopimukseen. Tilanteeseen vaikuttivat muun muassa kustannusten yleinen nousu, ravintola-alan työvoimapula sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävän alueen terassitoimintaan liittyvät laatukriteerit.

Suurterassi tekee paluuta Senaatintorille – haussa monivuotinen operaattorikumppani18.1.2023 17:00:00 EET | Tiedote

Senaatintorin suurterassin paluu on hyvässä myötätuulessa. Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki ovat tehneet Senaatintorista monivuotisen aluevuokrasopimuksen, jonka turvin alueen infraa ja tapahtumallisuutta voidaan ryhtyä kehittämään pitkäjänteisesti. Nyt Kaupunkitilat hakee hankkeelle monivuotista kumppania operoimaan kesäterassitoimintaa ja kehittämään kaupungin ruokakulttuuria yhdessä yhtiön kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme