Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat muuttavat väistötilaan

Jaa

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus käynnistyy alkuvuonna 2018 ja hallikauppa jatkuu koko korjaustyön ajan torille pystytetyssä väistötilassa. Muuton vuoksi Hakaniemen kauppahalli menee kiinni 5.1. klo 18. Kaupankäynti alkaa uusissa tiloissa mahdollisimman pian muuttolaatikoiden tyhjennyttyä.

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat myös hallin remontin ajan.
Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat myös hallin remontin ajan.

Kauppiaat muuttavat uusiin tiloihin loppiaisen 6.1. jälkeisellä viikolla. Nykyisistä hallikauppiaista valtaosa muuttaa väistötiloihin. 

Torikauppa jatkuu entisellään myös hallikauppiaiden muuton ajan.

Perustuspaalujen uusiminen pidentää korjausta

Mikäli perustuksia kannattelevat puupaalut korvataan uusilla teräspaaluilla, kauppahallin peruskorjaus kestää vuoden 2020 loppupuolelle.

Peruskorjauksen valmistuttua väistötilarakennukselle etsitään uutta käyttöä.

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi Ky on tehnyt Helsingin kaupungille hakemuksen Hakaniementorin maanalaisen pysäköintilaitoksen toteuttamisedellytysten selvitystä varten. Pysäköintilaitoksen suunnittelun yhteydessä tutkitaan kauppahallin ja torin huollon sijoittamista maan alle pysäköintilaitoksen yhteyteen. Antiloopin hakemuksesta päättää lopullisesti kaupunginhallitus.

Väistötilan katuosoite on Hakaniemen Torikatu 1.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Medioilla on mahdollisuus kuvata muuttoa ja haastatella yhteyshenkilöitä väistötilassa 8.1. klo 9-10. Sisäänkäynti kauppahallin päädystä.
Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala
Tilapalvelut
Tukkutorin päällikkö Elina Siltanen, p. 040 5030997
Tiimipäällikkö Merja Sorakari, p. 0400 190588, merja.sorakari@hel.fi
Projektinjohtaja Mika Kontkanen, p. 050 5591467 mika.kontkanen@hel.fi
Hakaniemen ykköskauppiaat ry puheenjohtaja
Pirjo Passinen, p. 050 591 6920, pirjo.passinen@gmail.com

Kuvat

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat myös hallin remontin ajan.
Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat myös hallin remontin ajan.
Lataa
Hallikauppiaiden väistötilaa viimeistellään.
Hallikauppiaiden väistötilaa viimeistellään.
Lataa
Väistötila ulkoa.
Väistötila ulkoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme