HKL

Hakaniemen metroasema herää eloon

Jaa

HKL tavoitteena on kehittää kantametron metroasemia entistä viihtyisämmiksi. Konkreettisia tuloksia on nähtävillä Hakaniemessä. Uusittuja liiketiloja on jo otettu käyttöön palvelemaan matkustajia ja muita asemalla asioivia.

Hakaniemen metroasemaa käyttää kaikkiaan noin 31 000 matkustajaa päivittäin.
Hakaniemen metroasemaa käyttää kaikkiaan noin 31 000 matkustajaa päivittäin.

Ensimmäisinä uusina yrittäjinä Hakaniemen eteläpään lippuhallissa ovat toukokuun alussa aloittaneet kahvila Espresso House ja pikaruokaravintola Sushirullen. Palvelut ovat avoinna aamusta tai aamupäivästä alkaen päivittäin iltakahdeksaan.

Muidenkin vasta valmistuneiden liiketilojen vuokraneuvottelut etenevät ja uusia yrittäjiä tiloihin saataneen jo kesän aikana. Aseman lippuhallin remontin edetessä loputkin tilat otetaan käyttöön syksyn 2019 aikana.

Hakaniemi on ensimmäinen vanhan kantametron asemista, joiden palveluita on HKL:n käynnistämän erillisen hankkeen myötä kehitetty erityisesti matkustajien näkökulmasta hakemalla asemien liiketiloihin arkea helpottavia ja viihtyisyyttä lisääviä palveluja. Samalla asemien ulkoasua ja valaistusta kehitetään vastaamaan entistäkin paremmin tämän päivän vaatimuksia.

- HKL haluaa omistamiensa tilojen kehittämisen kautta olla lisäämässä matkustusviihtyvyyttä koko metrolinjan alueella, kertoo HKL:n toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio.
 

Paremmat palvelut tuovat läsnäoloa asemille ja lisäävät sitä kautta myös asiakkaiden turvallisuudentunnetta ja matkustamisen ja arjen helppoutta.

Hanke etenee tämän vuoden aikana myös muille kantametron asemille, joille tehdään hankesuunnitelma palvelujen ja tilojen kehittämisestä. Hankesuunnitelmaa lähdetään toteuttamaan vuonna 2019.

Yhteyshenkilöt

HKL, toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio, p. 09 310 35920.

Kuvat

Hakaniemen metroasemaa käyttää kaikkiaan noin 31 000 matkustajaa päivittäin.
Hakaniemen metroasemaa käyttää kaikkiaan noin 31 000 matkustajaa päivittäin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme