HKL

Hakaniemen metroaseman peruskorjaus valmistui – uusi sisäänkäynti Siltasaarenkadulla on avattu

Jaa

Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjaus on valmistunut. Peruskorjauksen viimeisessä vaiheessa uusittiin Siltasaarenkadulla sijaitseva sisäänkäynti, joka avattiin matkustajien käyttöön 1. marraskuuta.

Metroaseman peruskorjauksessa uusittiin kokonaisuudessaan aseman eteläpäädyn lippuhalli, jonne rakennettiin entistä monipuolisemmat ja laajemmat liiketilat. Hakaniemen torilla ja raitiovaunupysäkkialueella sijaitsevat sisäänkäynnit uusittiin ja Ympyrätalon edustan sisäänkäynti peruskorjattiin. Siltasaarenkatu 16:n kohdalla sijainnut sisäänkäynti siirrettiin viereiseen kiinteistöön ja avattiin 1. marraskuuta matkustajien käyttöön.

Metroaseman peruskorjaus paransi aseman esteettömyyttä: nyt asemalle on hissiyhteys Hakaniemen torilta, Porthaninkadulta ja Siltasaarenkatu 16:n sisäänkäynniltä. Sisäänkäynniltä on liukuportaat ja kävelyportaat metroasemalle.

- Metroasemien viihtyisyys ja palvelut ovat merkittävä keino lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Helsingin metroasemien peruskorjauksella nostetaan viihtyisyys nykyajan vaatimalle tasolle. Seuraavaksi uudistuu Hakaniemen aseman pohjoispään lippuhalli ja sen jälkeen Sörnäinen, Rautatientori ja Kamppi 2020-luvun alkupuolella, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982, ja on siten yksi ensimmäisistä avatuista metroasemista. Peruskorjaus oli tarpeen, sillä asema oli huonokuntoinen ja tekniikaltaan vanhentunut. Tilojen perusparannus kohensi Hakaniemen aseman eteläosan viihtyisyyttä, turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

HKL, infra- ja kalustoyksikön johtaja
Artturi Lähdetie
puh. 040 673 1602
artturi.lahdetie@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella1.7.2020 09:27:16 EESTTiedote

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelun laajentamista suunnitellaan16.6.2020 19:23:37 EESTTiedote

Kaupunkipyöräpalvelun laajennusta ryhdytään valmistelemaan. Tavoitteena on, että palvelu kattaisi mahdollisimman suuren osan Helsingistä. HKL:n johtokunta sai 16.6. selvityksen kaupunkipyöräpalvelun kehittämismahdollisuuksista ja hyväksyi palvelun kehittämissuunnaksi ensi vaiheessa palvelun alueellisen laajentamisen. Lisäksi johtokunta näkee, että kaupunkipyöräkauden pidentäminen on seuraava tavoite järjestelmän laajennuttua koko kaupunkiin sopimusteknisten reunaehtojen salliessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme