Jyväskylän yliopisto

Hakijavyöry Jyväskylän yliopiston koordinoimaan EU:n rahoittamaan Astra-hankkeeseen

Jaa

Kestävään yhteiskuntaan siirtymiseen tähtäävän tutkimuksen soveltaminen sosiaalityössä kiinnostaa globaalia hakijakuntaa. Tohtorikoulutusohjelmaan tuli juuri päättyneessä haussa yhteensä 178 hakemusta eri puolilta maailmaa.

Aila-Leena Matthies, kuva: Anne Lius-Liimatainen
Aila-Leena Matthies, kuva: Anne Lius-Liimatainen

Sosiaalityön professori Aila-Leena Matthiesin koordinoimaan hankkeeseen rekrytoidaan yhteensä 15 nuorta tohtorikoulutettavaa kansainväliselle tutkijauralle. EU:n komission Horisontti2020-ohjelman sääntöjen mukaan kukaan ei voi hakea omaan asuinmaahansa, ja tutkijakoulutus sisältää muutenkin runsaasti tutkijaliikkuvuutta ja kansainvälistä verkostoitumista. 

ASTRA-hankkeessa sosiaalityöhön sovelletaan monitieteisen kestävän siirtymän tutkimusta, politiikkaa ja käytäntöjä. Niitä ovat: luontolähtöinen hyvinvointi, ympäristöoikeudenmukaisuus, kierto- ja solidaarisuustalous, paikallisyhteisöjen kestävä ruokapolitiikka, ekososiaaliset innovaatiot ja oikeus mielekkääseen elämään.

Tutkimuksessa kysytään, miten nämä lisäävät yhteiskunnallisen osallisuuden mahdollisuuksia erityisesti työelämän ulkopuolella olevien nuorten, maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ja haavoittuvien paikallisyhteisöjen näkökulmasta.

Hankkeen kokonaissumma on 3,96 miljoonaa euroa. Jyväskylän yliopiston osuus siitä on 842 000 euroa. Tohtorikoulutusverkostossa on seitsemän yliopistoa, kaksi tutkimuslaitosta ja seitsemän kansalaisjärjestöä tai yritystä. Konsortio toimii seitsemässä EU maassa.

Applying Sustainability Transition Research in Social Work tackling Major Societal Challenge of Social Inclusion -hankkeen sivut: https://www.jyu.fi/en/research/astra

Lisätietoja:

Aila-Leena Matthies, ASTRA-hankkeen tieteellinen johtaja, 040 7422199, aila-leena.matthies@chydenius.fi

Anu Kettunen, ASTRA-hankkeen projektipäällikkö, 050 308 2276, anu.e.kettunen@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aila-Leena Matthies, kuva: Anne Lius-Liimatainen
Aila-Leena Matthies, kuva: Anne Lius-Liimatainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme