Häkkänen: Leopard-päätös oikeassa mittakaavassa

Jaa
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) pitää tärkeänä, että Suomi päätti olla mukana Leopard-panssarivaunuja koskevassa aseavussa.
Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Ukraina tarvitsee nopeasti aseapua nimenomaan maasodankäyntiin taistelupanssarivaunujen muodossa.

– Presidentiltä viisas päätös. Ratkaisussa on nyt huomioitu tasapainoisesti kolme tärkeää ulottuvuutta: Suomen oma puolustuskyky, Ukrainan tuki ja länsimaiden yhtenäisyys, Häkkänen sanoo.

Suomi antaa kolme Leopard2-raivauspanssarivaunua sekä niiden käyttöön ja kunnossapitoon liittyvää koulutusta. Vaikka Suomi antaa pääosin miinanraivauskalustoa, eikä varsinaisia taistelupanssarivaunuja, Häkkänen pitää silti paketin sisältöä hyvänä.

– Suomi ei voi Naton ulkopuolisena ja Venäjän rajamaana antaa kuin pienen panoksen. Ja pitää myös muistaa, että raivauspanssarivaunuja tarvitaan edistämään varsinaisten taistelupanssarivaunujen etenemistä. , Häkkänen sanoo. 

Häkkänen myös muistuttaa, että Euroopan tulee kyetä nopeuttamaan päätöksentekoa turvallisuuspolitiikassa. Esimerkiksi panssarivaunu-aseavun kokoaminen on hidastunut, vaikka tahtotilan piti olla jo selvillä. Ukrainan presidentti Zelenskyi on pyytänyt nopeampaa päätöksentekoa Euroopalta.

– Kuukausia kestävä kokoustaminen ja johtajuuden puute ovat edelleen Euroopan riesana. Panssarivaunujen osalta tahtotilan piti olla selvillä, mutta tulosta ei meinaa syntyä. Venäjä hyötyy tilanteesta, jossa Euroopan maat eivät kykene ottamaan itse johtajuutta ja tekemään ripeitä päätöksiä, Häkkänen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti HäkkänenPuolueen varapuheenjohtaja

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja (Kaakkois-Suomen vaalipiiri)

antti.hakkanen@eduskunta.fi

Kuvat

Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Vestman: EU:n pakkoremonttidirektiivi on Suomen perustuslain vastainen – ”Osa suomalaismepeistä polki omaisuudensuojaa”17.3.2023 11:56:17 EET | Tiedote

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja, Kokoomuksen kansanedustaja, energiajuristi Heikki Vestman sanoo, että EU-komission ajama rakennusten energiatehokkuusdirektiivi on nykymuodossaan Suomen perustuslain vastainen. Hän pitää käsittämättömänä, että osa Suomen mepeistä äänesti suomalaisten omaisuudensuojaa rikkovan direktiiviehdotuksen puolesta Euroopan parlamentissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme