Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Häksääjät, keksijät ja kierrättäjät opettavat taitoja Ison Omenan kirjastossa

Jaa

Näe Let it go:n tahtiin rummuttava robotti ja sienten kasvatukseen häksätty akvaario. Opi tekemään saippuaa tai tyynynpäällisiä ja inspiroidu improvisoimaan elektronista musiikkia. Kolvaa, koodaa ja kuvioi batiikkia. Ryhdy viljelemään sisällä tai opettele lennättämään lennokkia.

Tee-se-itse-kulttuurin tapahtuma Espoo Mini Maker Faire kutsuu kaikki uteliaat Ison Omenan kirjastoon, Palvelutorille, 13.-14. lokakuuta.

Tapahtumaan on tulossa 30 erilaista värkkäysprojektia, joissa kävijät pääsevät kokeilemaan ja oppimaan värkkääjien kehittämiä taitoja ja keksintöjä. Kirjo on laaja, ohjelmaa löytää kivien hionnasta virtuaalitodellisuuteen tutustumisen kautta rummuttavien robottien kanssa laulamiseen. Joaquin Aldunate on elektronisen musiikin tekijä, joka on vuosien mittaan huomannut, miten improvisoinnilla on vähän tilaa. Hän on kehittänyt välinettä, joka mahdollistaa paremman improvisoinnin ja esittelee tätä tapahtumassa. Katja Seppinen vetääKädet saveen -työpajaan, missä siirretään mielessä pyöriviä ajatuksia fyysiseen muotoon.Työpajassa korostuvat kierrätys ja hetken tuntu. FPV Finland esittelee FPV-lentämistä (First Person View, First Person Video) eli lennätystyyliä, jossa konetta ohjataan näköyhteyden sijasta videolinkin kautta lähetetyllä reaaliaikaisella videokuvalla.

“Espoo Mini Maker Fairessa tärkeintä on tekemisen ja hoksaamisen riemu. Maker Fairessa kaikki osaaminen on yhtä arvokasta eikä mikään tieto ole turhaa”, kuvailee Pauliina Jalonen,tapahtumaa järjestävän Wärk ry:n puheenjohtaja.

Isossa Omenassa on luvassa työpajoja, työnäytöksiä ja – oppimista, oivaltamista ja kokeilemista. Toimintaa löytyy koko perheelle, työkaluja omista käsistä kolviin ja lähes kaikilla värkkäyspisteillä ja työpajoissa voi osallistua mukaan tekemiseen ilman sen kummempaa kokemusta. Perjantaina järjestetään ensimmäistä kertaa työpajoja koululuokille.

Tutustu nyt ensimmäisiin julkaistuihin värkkääjiimme sivuilla espoo.makerfaire.com! Kaikki värkkääjät ja ohjelma julkistaan viikon 40 loppupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Jalonen, 040 8488 753, Wärk ry
pauliina.jalonen@gmail.com

Pudi Kettunen, 043 824 9345, Ison Omenan kirjasto
pudi.kettunen@espoo.fi

Antti Luoto, 046 877 3039, Ison Omenan kirjasto
antti.luoto@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme