Jyväskylän yliopisto

Haku englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa 4.1.2023 - hakuun tarjolla tukea ja vinkkejä webinaareissa! 

Jaa
Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin käynnistyy keskiviikkona 4.1.2023. Korkeakoulujen kevään 2023 ensimmäisessä yhteishaussa on tarjolla 15 maisteriohjelmaa Jyväskylän yliopiston kuudesta tiedekunnasta.

Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Hakua varten hakijalla on oltava alempi korkeakoulututkinto, ja lisäksi ohjelman valintaperusteiden mukaiset kelpoisuudet ja todistukset esimerkiksi englannin kielen taidosta.  

Suosituimpia englanninkielisiä maisteriohjelmia ovat olleet kauppatieteiden ja kasvatustieteiden koulutusohjelmat. Lisäksi englanninkielisiä maisteriohjelmia on tarjolla luonnontieteissä, liikuntatieteissä, informaatioteknologiassa sekä humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä.  

Yhteishaussa mukana oleviin JYU:n englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan Opintopolku.fi/Studyinfo.fi-palvelussa. Hakuprosessissa tarvittavat liitteet voi hakuvaiheessa toimittaa täysin sähköisesti. Haku päättyy 18.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2023. 

Hakuprosessia, sekä yleisesti JYU:n englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa opiskeluun liittyviä aiheita käsitellään esittelyn ja ohjauksen merkeissä tammikuussa järjestettävissä webinaareissa, jotka ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tutustu tarkemmin 10.1.2023 opiskelijalähettiläiden ja 11.1.2023 Kansainväliset opiskelijavalinnat -tiimin järjestämiin tilaisuuksiin verkkosivuillamme ja tule kuulolle sekä saamaan vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi: https://www.jyu.fi/en/apply/get-to-know-us/webinars-on-masters-programmes/copy_of_webinars-on-masters-programmes  

Apurahoja tarjolla maksuvelvollisille opiskelijoille 

Jyväskylän yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina. Opiskelijoiden, jotka eivät ole EU/ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisia, täytyy suorittaa opinnoistaan lukuvuosimaksu.  

Maksuvelvollisille opiskelijoille JYU tarjoaa yhteishaussa mahdollisuuden hakea lukuvuosimaksujen kustannuksia kattavia apurahoja samalla Opintopolun hakulomakkeella, jolla haetaan myös opiskeluoikeutta. Jokaisessa maisteriohjelmassa on myös tarjolla yksi Finland Scholarship, joka sisältää 100% lukuvuosimaksuapurahan sekä kertaluonteisen 5000 euron elinkustannusapurahan.  

Lue lisää JYU:n apurahoista https://www.jyu.fi/en/apply/masters-programmes/scholarships-and-tuition-fees  

Haku yhteistutkinto-ohjelmiin Opintopolun ulkopuolella 

Yhteishaussa mukana olevien ohjelmien lisäksi Jyväskylän yliopistossa on tarjolla kaksi englanninkelistä Erasmus Mundus yhteistutkinto-ohjelmaa, jotka järjestetään yhteistyössä ulkomaalaisten partneriyliopistojen kanssa. Nämä ohjelmat ovat Radiation and its Effects on MicroElectronics and Photonics Technologies (RADMEP) ja Brain and Data Science (NeuroData).   

Hakuaika RADMEPiin päättyy 8.2.2023 ja hakeminen tapahtuu University Jean Monnet’n hakuportaalin kautta.>> Lisätietoa ja hakulomake 

Hakuaika Brain and Data Science –ohjelmaan päättyy 5.2.2023 ja hakeminen tapahtuu Bar Ilan Universityn hakuportaalin kautta. >> Lisätietoa ja hakulomake  

 

Lisätietoja 

Kansainväliset opiskelijavalinnat, Jyväskylän yliopisto admissions@jyu.fi 

Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ja tietoa hakemisesta: https://www.jyu.fi/en/apply/masters-programmes 

 

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 31.3.2023: Tietokonesimulaatioilla tietoa pH:n vaikutuksesta biologisiin prosesseihin28.3.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Väitöskirjassaan Noora Aho käsittelee fysiikkaan perustuvien tietokonesimulaatioiden hyödyntämistä pH:sta riippuvaisten biologisten prosessien tutkimuksessa. Väitöskirjan keskiössä on tehokkaan simulaatiomenetelmän jatkokehittäminen, mikä mahdollistaa biomolekulaarisiin ympäristöihin sijoittuvien happojen ja emästen laskennallisen tutkimisen vakio-pH olosuhteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme