Jyväskylän yliopisto

Haku Jyväskylän yliopiston INTEGRA-koulutukseen on käynnissä

Jaa

Toisen kerran toteutettavan Jyväskylän yliopiston INTEGRA-koulutuksen hakuaika on 4.10.–5.11.2019. INTEGRA-hankkeen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttajien koulutus- ja urapolkuja sekä integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Maahanmuuttajataustaiset korkeakoulutetut opiskelijat saavat INTEGRAsta hyvän pohjan jatkokoulutusta tai työelämää varten Suomessa. Kuvassa keskellä yliopistonopettaja Tuija Lehtonen.
Maahanmuuttajataustaiset korkeakoulutetut opiskelijat saavat INTEGRAsta hyvän pohjan jatkokoulutusta tai työelämää varten Suomessa. Kuvassa keskellä yliopistonopettaja Tuija Lehtonen.

Koulutus tukee jo korkeakouluopintoja suorittaneen tai korkeakoulukelpoisen henkilön integroitumista korkeakoulutukseen, oman alan tehtäviin ja yhteiskuntaan Suomessa. INTEGRA-koulutus ei johda yliopistotutkintoon, mutta koulutus ja sen aikana tarjottu ohjaus tukevat suomen- tai englanninkielisiin tutkinto-opintoihin hakeutumista koulutuksen päätyttyä.

- Ensimmäinen INTEGRA-koulutusjakso järjestettiin viime vuonna ja tulokset olivat hyvin lupaavia. Koulutukseen osallistui 17 opiskelijaa moninaisilla korkeakoulutus- ja kielitaustoilla. Heistä 16 on jatkanut työelämään tai jatko-opintoihin Suomessa, hankkeen projektipäällikkö, yliopistonopettaja Tuija Lehtonen kertoo.

Uusi koulutusjakso alkaa helmikuussa 2020 ja mukaan otetaan 20–24 opiskelijaa. Koulutuksen laajuus on 45 opintopistettä, joista suurin osa on akateemisia kieli- työelämä- ja yhteiskuntaopintoja. Koulutuksesta osa opiskellaan avoimen yliopisto-opetuksen tai yliopiston ainelaitosten tarjoamina koulutusalan opintoina. INTEGRA-koulutus voi toimia omaehtoisena kotoutumiskoulutuksena, osana kotoutumissuunnitelmaa, jolloin opiskelija voi saada työttömyysetuutta.

Koulutuksen järjestää Jyväskylän yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskus Movi yhteistyössä Avoimen yliopiston ja Koulutuspalveluiden kanssa. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kehitettävällä mallilla halutaan edistää Suomeen muuttaneiden henkilöiden integroitumista korkeakoulutukseen ja yhteiskuntaan, monikielistä osaamista sekä yliopistopedagogiikan kehittämistä.

Haku koulutukseen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Yhteyshenkilöt

yliopistonopettaja Tuija Lehtonen, 040 8053152, tuija.lehtonen@jyu.fi
tiedottaja Martta Walker, 040 805 4717, martta.a.walker@jyu.fi

INTEGRA-hankkeen verkkosivut: movi.jyu.fi/fi/kehittamistyo/integra
Monikielisen akateemisen viestinnän keskus Movi: movi.jyu.fi
Instagram: jyu_movi

Kuvat

Maahanmuuttajataustaiset korkeakoulutetut opiskelijat saavat INTEGRAsta hyvän pohjan jatkokoulutusta tai työelämää varten Suomessa. Kuvassa keskellä yliopistonopettaja Tuija Lehtonen.
Maahanmuuttajataustaiset korkeakoulutetut opiskelijat saavat INTEGRAsta hyvän pohjan jatkokoulutusta tai työelämää varten Suomessa. Kuvassa keskellä yliopistonopettaja Tuija Lehtonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus mukaan rakentamaan Pohjoismaiden parasta kemiallisen kuvantamisen infrastruktuuria13.12.2019 13:43:12 EETTiedote

Jyväskylän yliopiston kemialliseen kuvantamiseen liittyvä tutkimus on saanut merkittävän rahoituksen Suomen Akatemialta. Akatemia myönsi Jyväskylän yliopistolle lähes 500 000 euron rahoituksen kemiallisen kuvantamisen tutkimuslaitteiston kehittämiseen. Jyväskylän yliopiston saama rahoitus on osa kolmen yliopiston yhteisen tutkimuskonsortion saamaa 1,6 miljoonan euron rahoitusta. Konsortion tavoitteena on rakentaa Suomeen Pohjoismaiden paras korkean resoluution kuvantamislaitteisto, jolla tutkitaan esimerkiksi nanomateriaaleja ja biomolekyylejä.

Tuore tutkimus: suomalaiset huippu-urheiluseurat tyytymättömiä Suomen rahapelijärjestelmään13.12.2019 07:30:00 EETTiedote

Suurin osa suomalaisista huippu-urheiluseuroista ei saa suoraa rahallista tukea veikkausvoittovaroista ja seurojen vastikkeellinen yhteistyö Veikkauksen kanssa on pääosin vähäistä. Lähes puolet seuroista ei myöskään tiedä, millä perustein veikkausvoittovaroja jaetaan. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimukseen vastanneet seurat uskovat, että toimilupaperusteiseen rahapelijärjestelmään siirtyminen lisäisi Suomessa huippu-urheilun saamaa tukea.

Väitös 14.12.: Näkymätönkään värähtely ei pääse piiloon – tehokkaita menetelmiä värähtelyn tutkimiseen (Mokaev)12.12.2019 09:30:00 EETTiedote

Meluisat jarrut ja värisevät valot ovat tuttuja ja arkipäiväisiä esimerkkejä epätoivotusta värähtelystä meitä ympäröivissä laitteistoissa. Siinä missä värisevät valot saatavat aiheuttaa vain pientä haittaa elämiimme, voivat laitteistoissa tapahtuvat värähtelyt johtaa vakaviin seurauksiin raskaissa teollisuuskoneissa, kuten lentokoneiden ohjausjärjestelmissä. Tuore väitöstutkimus Jyväskylän yliopistosta vertailee menetelmiä järjestelmien stabiiliuden ja värähtelyn selvittämiseen.

Rahoitusta liikuntateknologian koulutuspolun rakentamiseksi huippu-urheilijoille11.12.2019 14:00:00 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle ja Kajaanin ammattikorkeakoululle noin 275 000 euroa ESR-rahoitusta liikuntateknologian koulutuspolun rakentamiseksi huippu-urheilijoille. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 400 000 euroa. Liikuntateknologian koulutuspolku huippu-urheilijoille -hankkeen tavoitteena on luoda houkutteleva huippu-urheilijan kaksoisuran mahdollistava ja joustava liikuntateknologian koulutuspolku kahden koulutusorganisaation yhteistyönä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme