Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Haku koululaisten iltapäivätoimintaan alkaa 24. tammikuuta

Jaa

Haku lukuvuoden 2018–2019 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan alkaa Helsingissä 24. tammikuuta ja päättyy 27. huhtikuuta. Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaikille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta.

Helsingin kaupunki järjestää iltapäivätoimintaa leikkipuistoissa, kouluissa tai koulujen lähellä olevissa tiloissa. Toiminnasta vastaavat koulutetut ohjaajat. Iltapäivätoiminta alkaa 9. elokuuta, kun peruskoulujen syyslukukausi käynnistyy.

Lisätietoa iltapäivätoiminnasta: www.hel.fi/iltapaivatoiminta.

Alueellinen iltapäivätoiminnan tarjonta on koottu kouluittain alue-esitteeseen www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Toimintapaikat

Koulujen iltapäivätoimintaa noin 200 toimipaikassa

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa on tarjolla noin 200 toimintapaikassa eri puolilla kaupunkia. Iltapäivätoimintaa järjestävät koulut, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat. Toimintaan haetaan lomakkeella, joita saa kouluista ja jonka voi tulostaa verkosta.

Lisätietoa koulujen iltapäivätoiminnasta ja hakulomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta kouluissa > Hakeminen ja valinnat

Hakulomake toimitetaan viimeistään 27.4. siihen toimintapaikkaan, johon ensisijaisesti haetaan. Lomakkeen voi myös jättää koululle 24.1. samalla, kun lapsi ilmoitetaan ensimmäiselle luokalle. Hakuaikana jätetyistä hakemuksista lähetetään huoltajille päätös 29.6. mennessä.

Iltapäivätoiminnasta peritään kiinteä kuukausittainen asiakasmaksu. Lukuvuonna 2018–2019 maksut ovat

  • 100 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 16)
  • 120 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 17)

65 leikkipuistoa järjestää iltapäivätoimintaa

Kaupungin leikkipuistot järjestävät koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa 65 leikkipuistossa. Koululaiset voivat ilmoittautua puistoissa maksulliseen välipalaan (36,10 e/kk). Toimintaa on myös koulujen loma-aikoina, jolloin leikkipuistoissa järjestetään koululaisille mm. retkiä ja tapahtumia. Leikkipuistoon ilmoittaudutaan lomakkeella, jonka voi tulostaa verkosta.

Lisätietoa leikkipuistojen iltapäivätoiminnasta ja ilmoittautumislomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta leikkipuistoissa > Ilmoittautuminen

Lomake toimitetaan 27.4. mennessä leikkipuistoon, johon haetaan. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua maksulliseen välipalaan. Tieto puiston iltapäivätoiminnan paikasta postitetaan huoltajalle 1.6. mennessä. Leikkipuistojen iltapäivätoimintaan voi ilmoittautua myös lukuvuoden aikana.

Lisätiedot:

Palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto, puh. 09 310 86809, leena.palve-kaunisto@hel.fi

Leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, puh. 09 310 41259, hanna.linna@hel.fi

Nina Fabricius chef för småbarnspedagogiken, tel. 09 310 44803, nina.fabricius@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme