Jyväskylän yliopisto

Haku yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa – ensimmäistä kertaa mukana yhteishaussa

Jaa

Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin käynnistyy keskiviikkona 8.1.2020. Yliopiston kuudessa tiedekunnassa on tarjolla 242 aloituspaikkaa 14 maisteriohjelmassa.

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.

Hakijamäärillä mitattuna Jyväskylän yliopiston suosituimpia englanninkielisiä koulutusohjelmia ovat olleet kauppatieteiden ja kasvatustieteiden koulutusohjelmat. Näiden odotetaan kiinnostavan hakijoita tälläkin hakukierroksella.

Tänä vuonna Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa aiemman erillishaun sijaan. Tämä tarkoittaa, että hakija voi samalla sähköisellä hakulomakkeella hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka voivat olla minkä tahansa yhteishakuun osallistuvan korkeakoulun tarjoamia. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa voi hakea vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin. Ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta löytyy täältä.  

Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Opiskelijoilta, jotka eivät ole EU/ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisia, peritään lukuvuosimaksu. Maksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8000 eurosta 12 000 euroon. Opiskelijat voivat hakea apurahaa lukuvuosimaksukustannusten kattamiseen opiskelupaikkaa hakiessaan.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Maisteriohjelmiin voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet. Hakijan tulee myös osoittaa englanninkielen taitonsa kyseisen maisteriohjelman valintaperusteissa kuvatulla tavalla. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. Opinnot suoritetaan englannin kielellä.

Ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi/Studyinfo.fi-palvelussa. Haku päättyy 22.1.2020 klo 15:00 ja opinnot alkavat syyskuussa 2020.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

suunnittelija Pia Arvonen, 040 805 3584, pia.m.arvonen@jyu.fi

Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ja tietoa hakemisesta: https://www.jyu.fi/en/apply/masters-programmes

Avainsanat

Kuvat

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme