Aviador Kustannus

Hallin Hurja kertoo Hallin Jannen vaiheikkaan tarinan

Jaa
Nälkävuonna 1867 Kuorevedellä tapahtunut postinkantajan ryöstömurha nosti Hallin Jannen ja tämän rikostoverin, renki Aleksanterin koko maan tietoisuuteen. Tapani Baggen uusimmassa pienoisromaanissa Jannen tarina kerrotaan tuon rikostoverin suulla ja Jannen oman laulun säestämänä.
Kansi: Ossi Hiekkala
Kansi: Ossi Hiekkala

Tapani Baggen pienoisromaani Hallin Hurja on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Nälkävuoden 1867 lokakuussa Hallin Jannesta tuli maankuulu. Hän murhasi ja ryösti Kuoreveden Mustalaismäessä postimiehen yhdessä Hallinpenkin rengin Aleksanteri Matinpojan kanssa. Janne eli Juhani Juhaninpoika Mattila oli tuolloin 20-vuotias kestikievariperheen vanhin poika. Lähitienoolla hänet tunnettiin komeana naistennaurattajana ja kaunisäänisenä laulajana. Mainetta oli kertynyt myös hevosmiehenä ja korttisahurina.

Janne ja Santeri jäivät pian kiinni rikoksestaan. Heidät tuomittiin kuolemaan, mutta tarina ei suinkaan pääty siihen. Ajan tavan mukaan kuolemantuomio muutettiin karkotukseksi Siperiaan, ja matkalla sinne Janne karkasi ja päätyi lopulta Amerikkaan.

Tapani Baggen pienoisromaanissa kasvinkumppani ja rikostoveri Santeri Marianpoika kertoo Jannen vaiheikkaan tarinan Jannen oman laulun säestyksellä. Palkittu rikoskirjailija ja kehuttuja historiallisia romaaneja julkaissut Bagge on Hallin Hurjassa parhaimmillaan. Hallin Hurja on järjestyksessä kahdestoista Aviador Kustannuksen julkaisema Baggen teos.

Tapani Bagge on maamme tuotteliaimpia kirjailijoita. Hän on julkaissut vuodesta
1983 alkaen reilusti yli sata kirjaa, ja hänet tunnetaan erityisesti rikosromaaneistaan sekä lasten- ja nuortenkirjoistaan. Hän on kirjoittanut myös historiallisia romaaneja ja kuunnelmia sekä televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia. Hänet on palkittu useaan otteeseen kirjallisesta työstään muun muassa Arvid Lydecken- ja Vuoden johtolanka -palkinnoilla.

BAGGE, TAPANI : Hallin Hurja
110 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811355
Ilmestymisaika: Helmikuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Ossi Hiekkala
Kansi: Ossi Hiekkala
Lataa
Tapani Bagge © Timo Ahola
Tapani Bagge © Timo Ahola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme