Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol

Hallinto-oikeus kumosi Poliisihallituksen päätöksen Eurosportin rahapelimainonnasta

Jaa
Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Poliisihallituksen 16.9.2021 tekemän rahapelimainonnan kieltopäätöksen. Poliisihallitus kielsi tuolloin sakon uhalla Eurosportia markkinoimasta rahapelejä Eurosport 1 (Finland) -televisiokanavallaan.

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Poliisihallituksen 16.9.2021 tekemän rahapelimainonnan kieltopäätöksen. Poliisihallitus kielsi tuolloin sakon uhalla Eurosportia markkinoimasta rahapelejä Eurosport 1 (Finland) -televisiokanavallaan.  

Poliisihallitus perusteli päätöstään arpajaislailla. Poliisihallituksen kieltopäätös koski Ranskasta Suomeen lähettävällä Eurosport 1 (Finland) -kanavalla esitettyjä rahapelimainoksia, jotka eivät olleet arpajaislain Suomessa sallimia eli Veikkaus Oy:n toimeenpanemia rahapelejä koskevia mainoksia.

Hallinto-oikeus katsoi kieltopäätöksen rikkovan mm. EU-direktiiviä

Hallinto-oikeus katsoi, että Poliisihallitus oli kieltopäätöksellään rajoittanut toisesta EU-jäsenvaltiosta lähetettävän televisiolähetyksen edelleen lähettämistä Suomessa. Hallinto-oikeus katsoi Poliisihallituksen lisäksi ottaneen käyttöön toisen televisiolähetyksen valvontamekanismin sen valvonnan lisäksi, joka lähettäjävaltion on toteutettava.

Kieltopäätös oli hallinto-oikeuden mukaan AV-direktiivin ja Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön vastainen. EU:n AV-direktiivi koskee audiovisuaalisia mediapalveluja ja on

tässä asiassa merkityksellisiltä osin saatettu Suomessa voimaan viestintäpalvelulailla.

Koska mainonta on osa televisiolähetystä, Poliisihallitus ei ollut voinut arpajaislain nojalla kieltää Eurosportia esittämästä rahapelimainoksia Eurosport 1 (Finland) -kanavallaan.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol
Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstolHelsingin hallinto-oikeuden tehtävänä on antaa oikeusturvaa hallintoasioissa. Hallinto-oikeus ratkaisee valtion, kuntien ja muiden julkisyhteisöjen päätöksistä tehtyjä valituksia ja hallintoriita-asioita. Helsingin hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Uudenmaan kunnat. Helsingin hallinto-oikeudessa käsitellään myös koko maan arvonlisävero- ja tullivalitukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol

Hallinto-oikeus ei sallinut kerrostalorakentamista Valion tehtaan suojavyöhykkeelle10.10.2022 10:00:23 EEST | Tiedote

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin kaupunginvaltuuston asemakaavapäätöksen Haagan Lassilan alueen yhtä korttelia koskevalta osin. Valtuusto hyväksyi lokakuussa 2021 kyseisen alueen asemakaavan muutoksen. Uudenmaan ELY-keskus valitti asemakaavasta kyseistä Sentnerinkuja 2:n korttelia 29174 koskevalta osalta. ELY-keskus katsoi, että kyseinen alue ei sovellu asuinkäyttöön, koska se on liian lähellä Valio Oy:n Pitäjänmäen mehutehtaalla jäähdytykseen käytettävää ammoniakkivarastoa. ELY-keskuksen mukaan kyseisellä alueella on olemassa terveyteen kohdistuva riski. Lisäksi ELY-keskus toi esiin, että kohteen käyttötarkoituksen muutos mahdollistaisi koko korttelin käyttötarkoituksen muuttamisen asuinkäyttöön yhdenvertaisen kohtelun perusteella. Mahdollisen lisärakentamisen nähtiin myös heikentävän Valion laajenemismahdollisuuksia. Hallinto-oikeus ei katsonut suojaetäisyyttä riittäväksi Helsingin hallinto-oikeuden päätös pohjautuu muun muassa maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuks

Hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston päätöksen kahden lautakunnan erottamisesta27.9.2022 10:00:19 EEST | Tiedote

Helsingin hallinto-oikeus kumosi tänään antamallaan päätöksellä Espoon kaupunginvaltuuston toukokuussa 2020 tekemän päätöksen Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan erottamisesta. Valtuusto oli päättänyt erottaa opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan sillä perusteella, että lautakunnat eivät nauttineet enää valtuuston luottamusta. Valtuusto oli päätynyt lautakuntien erottamiseen, kun kummassakin lautakunnassa oli yksi jäsen vaihtanut valtuustoryhmää kesken valtuustokauden. Valtuusto katsoi päätöksessään, että ryhmänvaihdosten seurauksena sovellettu parlamentarismi toimielinten kokoonpanossa ei enää toteutunut riittävällä tavalla eikä toimielinten kokoonpano toteuttanut valtuustoryhmien vaalien jälkeen sopimaa puolueiden välistä paikkajakosopimusta. Valtuuston päätöksestä tehtiin Helsingin hallinto-oikeuteen kolme kunnallisvalitusta, joista yksi peruutettiin. Helsingin hallinto-oikeus katsoi valituksiin antam

Helsingfors förvaltningsdomstol upphävde generalplanen för Vanda 2020 till den del den gällde avgörandet av stora detaljhandelsenheter av regional betydelse28.6.2022 10:54:09 EEST | Tiedote

Generalplanen för Vanda 2020 som Vanda stadsfullmäktige godkänt omfattar den översiktliga markanvändningsplanen av nästan hela Vanda, vars målsättningsår är 2050. De 16 besvär som inkom till Helsingfors förvaltningsdomstol som gällde generalplanen handlade bland annat om stora detaljhandelsenheter av regional betydelse, den så kallade Sandbanan och beaktandet av naturvärden samt omfattningen och arten av byggandet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme