Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Hallituksen kärkihankkeessa kehitetty uusi sähköinen sote-palvelu Omaolo siirtyy SoteDigi-yhtiöön

Jaa

Omaolo-palvelu on uusi sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava, jonka kautta asukas voi mm. arvioida omaa hoidon tai palvelun tarvettaan ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu parantaa sosiaali- ja terveydenhuollon laatua sekä helpottaa asiakkaiden tiedonsaantia ja ammattilaisten työtä. Palvelu on suunnattu asukkaille, jotka haluavat ja kykenevät sähköiseen asiointiin.

Palvelua on kehitetty ”Omat digiajan hyvinvointipalvelut” (ODA)-hankkeessa Espoon johdolla, 14 kunnan ja sairaanhoitopiirin yhteistyönä. Nyt Omaolon ensimmäiset osiot, palveluarviot ja oirearviot, ovat asiakkaiden testattavina Oulussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Helsingissä, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Laajempaan käyttöön palvelu saadaan vuodenvaihteessa.

”Sähköisen palvelun rinnalla olemme kehittäneet palveluprosesseja ja miettineet asiakkaiden palvelupolkuja. Laaja yhteistyö 14 eri kuntatoimijan kesken on ollut antoisaa ja myös välttämätöntä, kun kehitetään kansallista palvelua”, toteaa Espoon perusturvajohtaja Juha Metso, ODA-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Omaolo-palvelun siirtyminen valtion sote-kehitysyhtiö SoteDigille takaa palvelun jatkokehittämisen ja sen levityksen valtakunnallisesti. ”Omaolo-palvelu on oleellinen osa, kun rakennamme kansallisia asukkaan digitaalisia sote-palveluita”, kertoo SoteDigi Oy:n toimitusjohtaja Harri Hyvönen.

Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulmasta siirto varmistaa sen, että hankerahoituksella kehitetty palvelu saadaan jatkuvaan käyttöön ja jatkokehityksen piiriin. Jo hankkeen alkumetreistä lähtien on pidetty tärkeänä palvelun jatkon takaamista ja etsitty pysyvää toimijaa palvelun tuottamiseksi. SoteDigi-yhtiön kanssa aloitettiin siirtoon liittyvät valmistelut heti sen perustamisen jälkeen. ” SoteDigi on reitti, jonka kautta valtakunnallisten järjestelmien ja palveluiden kehitys jatkossa rahoitetaan”, summaa sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Teemupekka Virtanen.

Lisätietoja:

www.omaolo.fi

Omat digiajan hyvinvointipalvelut (ODA) on hallitusohjelman kärkihanke, jota ovat toteuttaneet 01/2016-08/2018 Espoo (isäntäkunta), Helsinki, Porvoo, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Turku, Hämeenlinna, Tampere, Joensuu, Kuopio, Oulu, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Varsinais-Suomen sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirit.

SoteDigi Oy lokakuussa 2017 perustettu julkinen kehitysyhtiö, jonka tehtävänä on kehittää ja tuottaa valtakunnallisia digitaalisia ratkaisuja ja palveluja sote-kentälle. SoteDigin ja sen yhteistyökumppanien kehittämiä ratkaisuja voivat hyödyntää sote-palveluja käyttävät henkilöt sekä julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja järjestävät ja tuottavat organisaatiot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ODA-projektin ohjausryhmä pj.
Juha Metso/ Espoon kaupunki, perusturvajohtaja
juha.metso@espoo.fi, p. 050 532 7321

SoteDigi Oy
Harri Hyvönen/toimitusjohtaja
harri.hyvönen@sotedigi.fi, p. 050 486 7569

STM
Teemupekka Virtanen/erityisasiantuntija, ODA-projektin rahoittajan edustaja
teemupekka.virtanen@stm.fi, p. 029 516 3370

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme