HUS

Hallituksen päätökset 12.4.2021: Eduskunnalle lähetetään HUSin kannanotto sote-uudistuksen valmistelusta

Jaa

Sote-uudistuksessa on turvattava HUSille riittävä rahoituspohja ja yliopistosairaalalle kuuluvat erityistehtävät.

Huoli HUSia koskevista sote-uudistuksen sisällöistä

Hallitus hyväksyi eduskunnalle toimitettavan HUSin kannanoton sote-uudistuksen valmistelusta. Kannanoton päähuoli kohdistuu sote-palvelujen rahoitusmalliin, joka kohtelee uusmaalaisia potilaita ja asiakkaita epäreilusti. Rahoitusmalli ei kata HUSin kaikkia kustannuksia ja toteutuessaan se aiheuttaisi merkittävän leikkauksen koko toimintaan. HUSin asema maailman parhaimpien sairaaloiden joukossa tulisi siten putoamaan rajusti.

Kannanotossa nostetaan esiin myös yliopistosairaalan erityistehtävien huomioiminen sekä palveluiden ja tiedon integraation turvaaminen. Lisäksi odotetaan järjestämisvastuun ja päätöksentekomallin selkeyttämistä. HUSin hallitus tuo kannanotossa esiin myös huolensa uudistuksen valmistelusta koronavirusepidemian keskellä.

Asian käsittely hallituksessa 12.4.2021

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen (yhteydenotot toimitusjohtajan assistentti Kaarina Heikinheimo, s-posti kaarina.heikinheimo(at)hus.fi)

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme