HUS

Hallituksen päätökset 18.1: HUS liittyi mukaan aivoterveyttä edistävään Kansalliseen neurokeskukseen

Jaa

Tarkastuslautakunnan pyytämä selvitys hankintatoimen kehittämisestä ja epäkohtien korjaamisesta valmistui.

Kansallinen neurokeskus edistämään aivoterveyttä

Hallitus hyväksyi HUSin liittymisen Kansalliseen neurokeskukseen. Sen tarkoituksena on edistää neurotieteiden kansallista ja kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja siten edesauttaa aivoterveyden edistämiseen sekä aivosairauksien diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen liittyvien innovaatioiden syntymistä.

Kansallinen neurokeskus on neuroalan osaamiskeskittymä, joka muodostuu kuudesta alueellisesta neurokeskusverkostosta ja sopimuksella perustettavasta koordinoivasta yksiköstä.

HUSin lisäksi Kansallisessa neurokeskuksessa ovat mukana Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Turun ja Oulun yliopistot sekä Aalto korkeakoulusäätiö sr ja Tampereen korkeakoulusäätiö sr.

Kansallisen neurokeskuksen perustamisen edellytyksiä on valmisteltu eri ministeriöiden rahoittamissa hankkeissa.

Sopijapuolet rahoittavat Kansallisen neurokeskuksen toimintoja tasaosuuksin vuosittain vahvistettavan talousarvion perusteella. Rahoitus jakaantuu koordinoivan yksikön toimintojen ja omien alueellisten neurokeskusverkostojen toimintojen kesken. HUS varaa vuoden 2021 toimintaan yhteensä 50 000 euroa.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Nina Forss, nina.forss(at)hus.fi 

Selvitys hankintatoimesta Tarkastuslautakunnalle

Hallitus hyväksyi Tarkastuslautakunnalle osoitetun hankintoja koskevan selvityksen, joka liittyy avoinna olevaan vuoden 2019 vastuuvapausasiaan. Tarkastuslautakunta edellytti 25.5.2020, että hallitus antaa selvityksen ”hankinnoissa esiintyneiden epäkohtien korjaamisesta sekä hankintatointa koskevista kehittämistoimenpiteistä ja niiden toteutumisesta” tammikuun 2021 loppuun mennessä.

Selvityksen myötä hankinta-asian käsittely siirtyy nyt Tarkastuslautakunnalle.

Hankintatoimea koskeva selvitys.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen, yhteydenotto: kaarina.heikinheimo(at)hus.fi, puh. 050 427 9861

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme