HUS

Hallituksen päätökset 23.3: Hallitus hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Jaa

HUSin hallitus jätti Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman pöydälle ja muutti Jorvin sairaalaa koskevan peruskorjaushankkeen kustannusarviota. Hallitus sai myös johtajaylilääkärin katsauksen koronavirustilanteesta.

Vuoden 2019 tilinpäätös alijäämäinen, palvelujen kysynnän kasvu jatkuu

Hallitus hyväksyi HUS-kuntayhtymän vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ja lähettää ne valtuuston hyväksyttäväksi. Tilikauden tulos oli 15 miljoonaa euroa alijäämäinen ja sitovat nettokulut ylittivät talousarvion 16 miljoonalla eurolla.

HUSissa hoidettiin vuonna 2019 kaikkiaan 680 621 potilasta. Hoidettujen potilaiden määrä, jossa on mukana myös yhteispäivystysten terveyskeskuspotilaat, kasvoi 10,8 % edellisvuoteen verrattuna. Tähän vaikutti erityisesti Haartmanin ja Malmin päivystystoimintojen siirtyminen Helsingin kaupungilta HUSille vuoden 2019 alussa. Yhteispäivystysten terveyskeskuspotilaita hoidettiin vuonna 2019 yhteensä 191 214, mikä on 70,6 % (79 138 potilasta) enemmän kuin vuonna 2018.

Kiireetöntä hoitoa koskevien lähetteiden vertailukelpoinen määrä (330 189) kasvoi 4,7 % edellisvuodesta. Jäsenkuntien asukkaista lähes joka kolmas (32,3 %) käytti vuoden 2019 aikana HUSin tuottamia tai järjestämiä erikoissairaanhoidon palveluja.

HUSin jäsenkuntien erikoissairaanhoidon asukaskohtaiset kustannukset olivat vuonna 2019 keskimäärin 1 057 euroa.

Huomioiden jäsenkunnilta HUSille siirtyneiden uusien toimintojen kulut ja Apotin käyttöönotosta aiheutuvat kertaluonteiset kustannukset, oli toimintakulujen vertailukelpoinen kasvu edelliseen vuoteen verrattuna 5,0 %.

Asian edellinen käsittely 2.3.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen, juha.a.tuominen(at)hus.fi
Talousjohtaja Mari Frostell, mari.frostell(at)hus.fi

HUSin talousjohtaja on irtisanoutunut

Hallitus merkitsi tiedoksi, että HUSin talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen Mari Frostell on irtisanoutunut. HUS tiedotti asiasta aiemmin tänään 23.3.2020.

Laakson yhteissairaalan suunnitelma jätettiin pöydälle

Hallitus päätti yksimielisesti jättää Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman pöydälle.

Lisätietoja:
Investointijohtaja Anne Priha, anne.priha(at)hus.fi

Jorvin sairaalan peruskorjaus

Hallitus päätti esittää valtuustolle muutosta valtuuston 14.6.2018 tekemään päätökseen Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjausinvestointiin. Investoinnin kustannusarvio on noussut hankkeen edetessä ja hallitus esittää valtuustolle uudeksi enimmäiskustannukseksi 53 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Investointijohtaja Anne Priha, anne.priha(at)hus.fi

Sähköinen kokous käyttöön HUSin toimielimissä

Valtioneuvosto on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa ja on valmiuslain asetuksilla muu muassa rajannut julkisten kokoontumisten suurimmaksi henkilömääräksi 10 henkilöä. Määräys ei kuitenkaan koske kunnallisten toimielinten kokouksia. Kuntalaki kuitenkin antaa mahdollisuuden käyttää sähköisiä päätöksentekotapoja, jotka eivät edellytä toimielinten kaikkien jäsenten fyysistä läsnäoloa.

Hallitus päätti, että HUSissa voidaan käyttää hallintosäännön 123 § mukaisesti sähköistä kokousta ja sähköistä päätöksentekomenettelyä kaikissa toimielimissä, kuten hallituksessa ja lautakunnissa, lukuun ottamatta valtuuston kokouksia.

Lisätietoja:
Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi

Ajankohtaiskatsaus koronavirustilanteesta

Hallitus sai johtajaylilääkärin katsauksen koronavirustilanteesta ja HUSin valmiusjohtamisesta. Toimitusjohtaja kertoi, että koronavirustilanne tulee vaikuttamaan myös vuoden 2020 talouteen.

Koronaviruksen tutkimus maksuton myös ulkomaalaisille

Hallitus päätti, että koroviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on tarkoituksenmukaista, että koronaviruksen (COVID-19) tutkimuksesta ei peritä maksua myöskään muualla kuin Suomessa asuvilta.

Lisätietoja:
Hallintopäällikkö Jaana Vento, jaana.vento(at)hus.fi

Kiinteistöjohtajan viran hakua jatketaan

Kiinteistöjohtajan viran haku päättyi 31.1.2020 ja sitä haki 20 henkilöä. Haastattelujen jälkeen kaksi henkilöä lähetettiin soveltuvuusarvioon. Testatut hakijat täyttivät tehtävän asettamat kriteerit, mutta kiinteistökannan suuren taloudellisen merkityksen vuoksi hakijakuntaa halutaan vielä laajentaa. Siksi hallitus päätti, että kiinteistöjohtajan virka on haettavissa uudelleen ja aiemmat hakemukset otetaan huomioon. Tavoitteena on, että valinta tehdään viimeistään 8.6.2020 pidettävässä hallituksen kokouksessa.

Lisätietoja:
Talousjohtaja Mari Frostell, mari.frostell(at)hus.fi

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme