Demarinuoret

Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt: Ei lukukausimaksuille - myös kansainvälisiä opiskelijoita koskevista maksuista on luovuttava!

Jaa

Vesa Vihriälän johtama selvitysryhmä ehdottaa raportissaan lukukausimaksuja kaikille opiskelijoille. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt tyrmäävät ehdotuksen. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat myös, että nykyisistä EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia opiskelijoita koskevista lukukausimaksuista luovutaan.

Kannanotto, vapaa julkaistavaksi heti.

“Maksuton koulutus on tärkeä osa hyvinvointivaltiota ja se on ollut osaltaan tekemässä Suomesta sellaista yhteiskuntaa, missä kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa. Tätä menestystarinaa ei pidä romuttaa vaan on keskityttävä hyvinvointivaltion pitkäjänteiseen kehittämiseen. Ehdotukset lukukausimaksuista on laitettava samantien ö-mappiin”, hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt linjaavat.

“Suomen väestö ikääntyy ja on selvää, että hyvinvointivaltion tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan osaajia kaikkialta maailmasta. Uusien lukukausimaksujen sijaan hallituksen pitäisi ryhtyä määrätietoisesti edistämään kansainvälistymistä ja poistaa nyt EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta lukukausimaksut. Korkeakouluministeri Hanna Kososen (kesk.) olisi korkea aika aloittaa tämän valmistelu”, hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt päättävät.

Lisätietoja:

Mikkel Näkkäläjärvi, Demarinuorten puheenjohtaja

+358 40 0765002, mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

Heidi Miettinen, Demariopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 45 1129299, heidi.miettinen@sonk.fi

Hanna Markkanen, Keskustanuorten puheenjohtaja

+358 50 3846820, hanna.markkanen@keskustanuoret.fi 

Miriam Putula, Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 3897260, miriam.putula@keskustaopiskelijat.fi

Frida Sigfrids, RKP-nuorten puheenjohtaja

+358 40 5910874, frida.sigfrids@su.fi

Ville Berglund, Liberaalit opiskelijat (LSK)

+358 40 730 1110, ville.berglund@su.fi

Amanda Pasanen, +358 40 9611330, amanda.pasanen@vihreatnuoret.fi

Brigita Krasniqi, +358 45 1312554, brigita.krasniqi@vihreatnuoret.fi

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton tasa-arvoiset puheenjohtajat 

Liban Sheikh, Vasemmistonuorten puheenjohtaja

+358 50 5019721, liban@vasemmistonuoret.fi

Anna Lemström, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

+358 45 6397273, puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fiAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret: Unkari on erotettava EU:sta!2.4.2020 08:57:19 EESTTiedote

Euroopan unionin tuomioistuin antaa tänään ratkaisunsa siitä, rikkoivatko Puola, Unkari ja Tshekki EU-lainsäädäntöä. Aiemmin tällä viikolla saimme lukea murheellisia uutisia siitä, että Unkarin hallitus ja pääministeri Orbán keskittävät valtaa itselleen. Parlamentin päätöksellä Unkarista tuli yhdessä hetkessä käytännössä diktatuuri. Unkarin hallitus ajaa myös lakia, jolla maan kunnat otetaan hallituksen kontrolliin. Demarinuoret vaatii toimien aloittamista Unkarin EU-jäsenyyden jäädyttämiseksi ja Unkarin EU-tukien lakkauttamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme