ELY-keskukset

Hämeen ELY-keskus on antanut lausunnon Iitin Anhavan tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Päijät-Häme, Kymenlaakso)

Jaa
Hämeen ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon ABO Wind Oy:n Anhavan tuulivoimahankkeen (Iitti, Kouvola) ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Arviointiohjelmasta jätettiin 28 lausuntoa ja seitsemän mielipidettä. Hankkeesta vastaava laatii arviointiselostuksen YVA-ohjelman ja yhteysviranomaisen siitä antaman lausunnon mukaisesti.

Yhteysviranomainen pitää arviointiohjelmaa riittävänä ohjelmavaiheen sisältövaatimukset huomioon ottaen. Arviointiselostuksessa tulee tarkentaa hankkeen ja ympäristön nykytilan kuvausta. Hankealueella ja sen läheisyydessä sijaitsee useita toimintoja, kuten KymiRingin moottoriurheilukeskus, ampumarata, maa-ainestenottoalueita ja ylimaakunnallisia virkistysreittejä, joihin vaikutukset tulee arvioida. Valtatie 12 sijoittuu välittömästi hankealueen eteläpuolelle. Arvioinnin keskiössä tulevat olemaan hankkeen vaikutukset nykyiseen ja suunniteltuun maankäyttöön, asutukseen, liikenteeseen, maisemaan ja virkistyskäyttöön. Myös hankkeen vaikutukset linnusto- ja luontoarvoihin tulee arvioida. Toteutuessaan tuulivoimahankkeella voi olla merkittäviä positiivisia ilmastovaikutuksia.

ABO Wind Oy suunnittelee enintään yhdeksän tuulivoimalan tuulivoimahankkeen rakentamista Iitin kuntaan Anhavan alueelle. Hankealue sijaitsee Kausalan keskustaajamasta noin neljä kilometriä itään, KymiRingin moottoriurheiluradan pohjoispuolelle. Matkaa Iitin kunnan ja Kouvolan kaupungin rajalle on runsas kilometri ja Kouvolan Kuusankosken kaupunginosan alueelle noin viisi kilometriä. Hankkeen sähkönsiirtoyhteys ulottuu osin Kouvolan kaupungin alueelle. YVA-ohjelma on hankkeesta vastaavan suunnitelma siitä, mitä ympäristövaikutuksia aiotaan selvittää ja millä menetelmillä arviointimenettelyn aikana.

YVA-menettelyn tavoitteena on edistää hankkeen kannalta merkittävien ympäristövaikutusten tunnistamista, arviointia ja huomioonottamista suunnittelussa ja päätöksenteossa sekä samalla lisätä kansalaisten tiedonsaantia ja osallistumismahdollisuuksia. YVA-menettelyssä ei tehdä hanketta koskevia päätöksiä, vaan tavoitteena on tuottaa monipuolista tietoa päätöksenteon perustaksi.

YVA-ohjelma ja yhteysviranomaisen siitä antama lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
www.ymparisto.fi/anhavantuulivoimaYVA

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Kirsi Lehtinen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 073, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Tiedotus:
Emma Hietamäki, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 024 250, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

”Samarbetet mellan aktörerna inom branschen för näringsåtervinning måste utökas”, konstaterades under seminariet i Tammerfors30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Återvinning av näringsämnen innefattar många affärsverksamhetsmöjligheter, och det fordrar samarbete mellan olika aktörer. Företagen som är verksamma inom branschen önskar en enhetlig och förutsägbar lagstiftning för verksamheten. Bland annat dessa spetsteman lyftes fram under miljöministeriets och jord- och skogsbruksministeriets seminarium som fokuserade på återvinning av näringsämnen och på att sätta fart på investeringar i industriskala i anslutning till detta.

"Yhteistyötä kierrätysravinnealan toimijoiden välillä on lisättävä", todettiin seminaarissa Tampereella30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 2023 (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)30.5.2023 14:07:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt ovat juuri käynnistyneet. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tänä kesänä alueella päällystystöitä tekee Peab Industri Oy ja tiemerkintätöitä Road Marketing Solutions Oy. Maanteitä päällystetään noin 150 kilometriä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 7 kilometriä. Tämän kesän pisin yhtäjaksoinen päällystyskohde on kt 86 Oulainen - Ylivieska välin päällystäminen 25 km matkalta. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia. Päällystystyömailla nopeusrajoituksia alennetaan työn ajaksi. Noudattamalla nopeusrajoituksia parannat liikenneturvallisuutta ja teet työmaasta turvallisemman. Useilla kohteilla on käytössä liikennevalot ja saattoauto, joiden avulla liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi. Päällystystöiden valmistuttua tehdään tiemerkinnät, jonka jälkeen alennetut nopeusrajoitukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme