Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Hämeenlinnan vankilan tiloja suljetaan sisäilmaongelmien vuoksi

Jaa

Hämeenlinnan vankilan nykyisiä toimitiloja otetaan pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi. Sisäilmatutkimukset käynnistettiin syksyllä 2018 henkilökunnan oireiden takia. Tutkimustulokset valmistuivat 18.12.2018.

Tutkimuksissa havaittiin eristekerroksissa mikrobikasvustoa ja tilojen käyttö jatkuvaan työskentelyyn arvioitiin terveydelle haitalliseksi. Rakenteiden identtisyydestä johtuen tulokset voidaan yleistää koskemaan koko vankilarakennusta.

Hämeenlinnaan suunnitellaan parhaillaan uutta vankilaa ja toiminnan on tarkoitus käynnistyä uusissa tiloissa lokakuussa 2020. Sisäilmatulosten takia vanhan vankila­rakennuksen käytöstä joudutaan nyt luopumaan nopeutetussa aikataulussa.

Vankiterveydenhuollolta ei ole tullut ilmoituksia vankien kokemista sisäilmaoireista. Vangit siirretään mahdollisimman pian samalla tontilla sijaitsevan vankisairaalan rakennuksessa oleville vankilan osastoille tai muihin vankiloihin. Siirto koskee 35 vankia ja se on jo aloitettu.

Henkilökunnalle järjestetään väistötilat yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Lisätietoja:
Hämeenlinnan vankilan johtaja Tuomo Kärjenmäki, p. 050 564 6571, tuomo.karjenmaki@om.fi

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Kirsti Kuivajärvi, p. 050 321 6965, kirsti.kuivajarvi@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fångar tränar artificiell intelligens inom ramen för utveckling av arbetsverksamheten13.3.2019 09:00:00 EETTiedote

Att träna artificiell intelligens är den nya grenen i fångarnas arbetsverksamhet. Brottspåföljdsmyndigheten och företaget Vainu har tecknat ett samarbetsavtal enligt vilket Vainu köper fångarnas arbetsinsats i syfte att utbilda artificiell intelligens. Brottspåföljdsmyndigheten går in för att ständigt utveckla arbetsverksamheten mot en mer rehabiliterande och modernare riktning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme