Hämeen ELY-keskus

Hämeenlinnassa Vanajan sillan uusimistyö on alkamassa, työn ajaksi ei painorajoitusta Turun valtatielle (vt 10)

Jaa

Siltatyöt käynnistyvät lokakuun lopulla ja ne aiheuttavat muutoksia valtatie Turun valtatien (vt 10) liikennejärjestelyihin marraskuun lopulla. Sillan uusimistyö ja siihen liittyvät tienrakennustyöt kestävät vajaan vuoden ajan. Ajoneuvoliikenteen kiertotienä käytettävälle kevyen liikenteen sillalle ei täydentävien kantavuuslaskelmien mukaan tarvitse asettaa painorajoitusta rakennustyön ajaksi.

Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi.
Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi.

Hämeenlinnassa valtatiellä 10 (Turku -Tuulos) sijaitseva Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi. Työt alkavat lokakuussa 2021 ja arvioitu rakennusaika on noin vuosi.

Sillan uusimisen ajaksi liikenne ohjataan viereiselle kevyen liikenteen sillalle marraskuun lopulla, jolloin käytössä on yksi kaista ajoneuvoliikenteelle ja kevyen liikenteen yhteys. Liikennettä ohjataan liikennevalo-ohjauksella, mikä tulee aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteen sujuvuudelle.

Kevyen liikenteen sillan kantavuudelle on tehty tarkentavia laskelmia ja alkuperäisestä tiedosta poiketen sillalle ei tarvitse asettaa 60 tn painorajoitusta. Kevyen liikenteen sillan pystyvät ylittämään ajoneuvoasetuksen mukaiset enintään 76 tn painavat ajoneuvoyhdistelmät, kun ylittävien ajoneuvoyhdistelmien välinen etäisyys on vähintään 40 metriä. Tätä raskaampien erikoiskuljetuksien kiertoreitit kulkevat Laitikkalan (Vt 3 - Kt 57 - Vt 12) tai Riihimäen (Vt 3 - Kt 54 - Vt 12) kautta.

Vanajan sillan uusiminen on vaativa kohde johtuen muun muassa nykyisen sillan purkamisesta ja uuden rakentamisesta vesistöön veneväylän ylitse vaativissa perustamisolosuhteissa. Sillan uusimisen yhteydessä tulopenkereitä vahvistetaan rakentamalla paalulaatta ja kevennysrakenteita. Lisäksi mm. sillan länsipuolella oleva kevyen liikenteen alikulkukäytävä uusitaan.

Karttalinkki siltapaikalle:

Vanajan silta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö: Terhi Siltanen, ELY-keskus, puh 0295 021 348
Työmaapäällikkö Lasse Dahl, Destia Oy, Väyläpalvelut, puh. 040 6623 063
Valvontakonsultti Timo Turunen, Siltainsinöörit TH Oy, puh. 045 126 9961

Kuvat

Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi.
Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Hämeessä lokakuussa 19 145 työtöntä työnhakijaa23.11.2021 08:06:29 EET | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli lokakuun lopussa 19 145 työtöntä työnhakijaa, joista 1457 kokoaikaisesti lomautettuja. Tämä on 2385 vähemmän (-11 %) kuin vuosi sitten, mutta yhä 2752 enemmän kuin lokakuussa kaksi vuotta aiemmin. Lasku vuodentakaisesta johtui edelleen erityisesti lomautettujen määrän vähentymisestä (-1950), mutta myös muiden työttömien (-435) määrä laski. Syyskuusta lokakuuhun työttömien kokonaismäärä TE-toimistossa ja alueen kuntakokeiluissa väheni 300:lla. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä väheni nopeammin Päijät-Hämeessä kuin Kanta-Hämeessä26.10.2021 08:05:09 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli syyskuun lopussa 19 445 työtöntä työnhakijaa, joista 1458 kokoaikaisesti lomautettuja. Tämä on 2121 vähemmän (-10 %) kuin vuosi sitten, mutta edelleen 3115 enemmän kuin syyskuussa kaksi vuotta aiemmin. Lasku vuodentakaisesta tuli edelleen varsinkin lomautettujen määrän vähentymisestä (-1886), mutta myös muiden työttömien (-235) määrä laski. Elokuusta syyskuuhun työttömien kokonaismäärä TE-toimistossa ja alueen kuntakokeiluissa väheni 740:llä. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

I Tavastehus håller arbetet med att förnya Vånå bro på att inledas, ingen viktbegränsning på Åbo riksväg (Rv 10) införs under arbetets gång21.10.2021 08:00:45 EEST | Tiedote

Broarbetet inleds i slutet av oktober och medför ändringar i trafikarrangemangen på Åbo riksväg (Rv 10) i slutet av november. Arbetet med att förnya bron och vägbygget i anslutning till den, pågår i ett knappt år. Enligt de kompletterande beräkningarna av brons bärkraft behöver ingen viktbegränsning införas på gång- och cykelleden som används som omväg för fordonstrafiken under byggnadsarbetets gång.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme